Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Desţânţărizarea a început în forţă dar trebuie să ia o pauză

• miercuri seară şi joi dimineaţă s-a acţionat de la sol, respectiv din aer, în mai multe zone din oraş • programul a continuat şi joi seară, însă de astăzi se va lua o pauză, până luni • autorităţile ne-au explicat că utilajele cu care se acţionează, atât cele terestre cât şi elicopterul, sunt închiriate de la firme private • firmele respective sunt suprasolicitate în această perioadă, pentru că, la fel ca şi în cazul Brăilei în foarte multe oraşe nu s-a putut face dezinsecţie până în prezent, din cauza ploilor

 

După o lungă perioadă în care nu a mai făcut nicio acţiune de dezinsecţie, Primăria Brăila a reluat, de miercuri, 1 august, bătălia împotriva ţânţarilor. Miercuri seară, s-a acţionat de la sol, cu utilaje speciale care au împrăştiat vapori de soluţie asupra vegetaţiei, în zonele cu mulţi copaci din muncipiu: Parcul Monument, faleza Dunării, Grădina Mare, bulevardele Independenţei şi Cuza, dar şi în câteva cartiere, mai exact în Viziru, zona Buzăului, Radu Negru şi Călăraşi IV. Joi dimineaţă, soluţiile s-au împrăştiat şi din aer, cu ajutorul unui elicopter, în zona lacului Ganea, de la ieşirea din Brăila spre Galaţi, şi în Parcul Monument, Grădina Publică şi Faleză. Joi noapte, era în program să se acţioneze de la sol, în zona centrală a oraşului, de la Dunăre până la bulevardul Dorobanţilor, precum şi în cartierele Hipodrom şi Obor.

Astăzi, sâmbătă şi duminică, dezinsecţia va lua o pauză, urmând să fie reluată de luni. Directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL), Dumitru Munteanu, ne-a explicat că atât elicopterul cu care se acţionează din aer cât şi utilajele cu care se acţionează de la sol sunt închiriate de la firme din Vaslui, respectiv Slobozia, şi că în această perioadă firmele respective sunt suprasolicitate, având comenzi de la foarte multe localităţi. “La Brăila, este a treia operaţiune de dezinsecţie de anul acesta. În mod normal, ar fi trebuit să o facem mult mai devreme, însă n-am putut din cauza ploilor. Dacă am fi împrăştiat soluţiile, efectul lor ar fi fost zero pe timp de ploaie. Abia în perioada aceasta se anunţă timp frumos, astfel că am putut relua operaţiunea, însă peste tot în ţară a fost aceeaşi problemă, şi fiecare localitate încearcă acum să recupereze timpul pierdut. Din acest motiv, va trebui să aşteptăm câteva zile, până când utilajele închiriate vor putea veni în Brăila. Astfel de utilaje cu care se poate împrăştia ceaţă caldă şi ceaţă rece vom achiziţiona şi noi, ca să nu mai depindem de astfel de închirieri. Procedura este într-un stadiu avansat, s-a ţinut deja licitaţia şi urmează ca utilajele să fie livrate. Sperăm ca la cea de-a patra acţiune de dezinsecţie din acest an să folosim utilajele proprii”, ne-a informat directorul Munteanu. Acesta a precizat că, de luni, 6 august, se va acţiona la sol, în cartierele rămase “restante”: Chercea, Vidin, Progresul, Brăiliţa, Pisc, Lacu Dulce, iar din aer se va acţiona marţi, 7 august, când va fi disponibil elicopterul închiriat din Vaslui.

Spre sfârşitul săptămânii viitoare, SUPAGL intenţionează să facă şi o acţiune de combatere a căpuşele, în toate parcurile de joacă pentru copii de pe raza municipiului. 
Categorie articol: 

Comentarii