Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Derby-uri cu handbalistele brăilene în prim plan

Sâmbătă şi duminică, sala de jocuri de la LPS Brăila a găzduit două meciuri derby, în care au fost angrenate echipele brăilene de junioare II şi de junioare III, ambele aflate pe poziţii fruntaşe în grupele în care sunt repartizate.
Sâmbătă, de la ora 11.00, s-a disputat derby-ul grupei B la junioare II între LPS Brăila şi CSS Tulcea, iar meciul a depăşit pe alocuri nivelul competiţiei. A fost o partidă cu răsturnări de situaţii, cu faze spectaculoase, care s-a încheiat cu un rezultat de egalitate echitabil, 32-32. Echipa pregătită de Eugen Jelesneac a marcat primul gol al partidei, însă tulcencele au avut o perioadă de joc bună şi s-au distanţat la cinci goluri, 13-8, în minutul 18. Formaţia brăileană s-a apărat foarte bine, a recuperat multe mingi în apărare şi pe contraatac nu a mai ratat, iar după primele 25 de minute conducea cu 17-15. LPS Brăila a avut un avans de patru goluri în minutul 32, însă tulcencele au revenit în joc şi au egalat, 26-26, în minutul 40. Mai mult, CSS Tulcea a fost echipa care a condus la un gol, iar LPS Brăila cea care a alergat după egalare. În doar patru jucătoare de câmp, formaţia brăileană a egalat la 30-30 în minutul 47. Finalul jocului a fost unul electrizant. CSS Tulcea s-a desprins la două lungimi în minutul 49, însă LPS Brăila a reuşit să egaleze, 32-32, mai mult echipa gazdă a beneficiat şi de o aruncare de penalitate de la 9 m cu zid. Nicoleta Popa a reuşit să trimită mingea printre braţele adversarelor, însă ea a lovit bara din dreapta a porţii adverse şi derby-ul s-a încheiat nedecis, 32-32. Jucătoarea meciului a fost brăileanca Alexandra Oprea, care a marcat 17 goluri.
"A fost un derby onorat de ambele formaţii, oricare dintre cele două adversare putea tranşa victoria în favoarea ei. Suntem la egalitate de puncte, astfel că locul întâi în grupă se va decide la turneele la care vom participa", a declarat profesorul Eugen Jelesneac.
Pentru LPS Brăila au marcat Alexandra Oprea 17 goluri, Alexandra Vrabie 8, Oana Nica 3, Iasmina Ichim 2, Nicoleta Popa1, iar de la CSS Tulcea principalele realizatoare au fost Denisa Vâlcan şi Daniela Marin cu 13 şi respectiv 7 goluri marcate. Pentru LPS Brăila au mai evoluat Lenuţa Bunea, Cătălina Voinea, Mirabela Coteţ şi poartarul Ana Maria Micu.

Handbalistele junioare III de la LPS Brăila au tranşat victoria în repriza a doua

Duminică, handbalistele junioare III de la LPS Brăila au început ezitant jocul cu lidera grupei C, Art Galaţi, astfel că formaţia vizitatoare conducea cu 5-0 în minutul 15. Elevele profesorului Cristian Preda au marcat primul gol abia în minutul următor, însă treptat au echilibrat jocul şi cu toate că până la pauză au irosit două aruncări de la 7 metri, s-au apropiat la trei goluri, 5-8, de adversara sa. În repriza a doua în poarta gazdelor a intrat Nicoleta Petre, titulara postului de portar de la echipa de junioare IV, iar aceasta nu a mai primit decât trei goluri în 25 de minute. Atacul gazdelor a funcţionat foarte bine, iar după golul marcat de Diana Gaşpar, scorul a devenit egal, 8-8. Conţu a realizat "dubla", iar LPS Brăila s-a distanţat la 10-8. Brăilencele şi-au păstrat avantajul de trei goluri până în minutul 48, însă finalul a fost de infarct, ca şi la junioarele II cu o zi înainte. La 12-11, Andreea Popa a obţinut o aruncare de la 7 metri pentru gazde, dar Gaşpar a ratat însă la faza următoare şi formaţia gălăţeană a irosit atacul. Brăilencele au forţat victoria, Popa a obţinut din nou o lovitură de penalitate, LPS-ul a marcat şi s-a impus meritat cu 13-11, în faţa liderei grupei, Art Galaţi.
Pentru LPS au marcat Lenuţa Bunea 4 goluri, Ioana Conţu 3, Mirabela Coteţ 3, Diana Gaşpar 2, Andreea Popa 1. Au mai jucat Nicoleta Petre, Alexandra Perianu, Ana Maria Cazan, Roxana Popa, Andreea Spânu, Iulia Sava, Alexanda Sima.
De la Art Galaţi principalele realizatoare au fost Darie, Popovici şi Necula, cu câte trei goluri marcate de fiecare.

 
Categorie articol: 

Comentarii