Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Derby cu goluri şi ratări spectaculoase la Chiscani

Meciul de la Chiscani dintre primele două clasate, Sportul şi Viitorul Ianca, s-a ridicat la statutul de derby, însă, cu toate că şi oaspeţii au avut două bare, doar gazdele au marcat de trei ori în prima repriză. În partea a doua ambele formaţii s-au întrecut în ratări. Diferenţa de valoare şi-a spus cuvântul, iar echipa pregătită de Georgel Pascu a mai făcut un pas spre barajul de promovare în Liga a III-a. Meciul a fost arbitrat impecabil, la centru, de Ionuţ Rădulescu.
Elanul oaspeţilor s-a frânt în minutul 2, când după o gafă în lanţ a apărătorilor, Vali Durbacă a adus-o pe Sportul Chiscani în avantaj. Replica echipei din Ianca nu a întârziat, însă Toni (min. 8) a fost blocat în momentul şutului de Drăguş. Viitorul a avut şansa de a egala în minutul 20, însă mingea şutată de Ciucaşu de la 40 de metri a lovit încheietura barelor porţii apărate de Ghighimoc. La trei minute de la şutul care ar fi putut restabili egalitatea, Ciucaşu a greşit impardonabil, Claudiu Boariu a centrat în faţa porţii, iar Pascu a îndeplinit o simplă formalitate pentru 2-0. Claudiu Boariu a mai creat o dată panică în faţa porţii adverse, însă mingea pasată de el nu a fost ajunsă de niciun coechipier, apoi a urmat un şut al lui Bogdan, însă balonul a ocolit cadrul porţii. Viitorul Vanca a avut câteva momente bune de joc, însă ocaziile de gol au fost de partea gazdelor. În penultimul minut de joc Gigel Costache a şutat la colţul scurt dar Baltag, atent, a evitat golul, însă la ultima fază a primei reprize, după o acţiune colectivă a gazdelor Zărnescu a stabilit scorul partidei, 3-0, pentru Sportul Chiscani. Primul sfert de oră al reprizei a doua a aparţinut oaspeţilor însă Ghiviciu (min. 53) a luat la ţintă transversala, iar în minutul 58, cu preţul unei accidentări, Ghighimoc a scos de la rădăcina barei, mingea şutată din lovitură liberă, de Ciucaşu. În minutul 63, Baltag a reuşit o dublă paradă la şuturile consecutive ale lui Vali Durbacă, iar trei minute mai târziu, după centrarea lui Claudiu Boariu, V. Durbacă nu a cadrat mingea pe spaţiul porţii. După o cursă spectaculoasă, Mirescu (min. 79) a şutat în plasa laterală. Viitorul a mai avut o şansă de gol în finalul meciului, însă Ghiţă nu a reuşit să-l învingă pe Ghighimoc. Meciul s-a încheiat cu două intervenţii spectaculoase ale portarului Baltag la şuturile consecutive ale lui Andrei. În urma acestui succes meritat Sportul Chiscani s-a distanţat la 17 puncte de urmăritoarele sale.
"Am întâlnit o echipă care chiar ne-a pus probleme, iar partida, aşa cum era de aşteptat, s-a ridicat la statutul de derby. Diferenţa de valoare şi omogenitate şi-a spus cuvântul şi am reuşit să mai facem un pas important spre titlul de campioană jdeţeană", a declarat Georgel Pascu.

Sportul: Ghighimoc - C. Boariu, Dobrin (min. 59: Huţu), Drăguş, Smeu - Bălan (min. 25: L. Boariu), Bogdan, Costache, Zărnescu - Pascu (min. 66: C. Andrei), V. Durbacă (min. 71: Mirescu).
Viitorul Ianca: Baltag - Iacob, Vizireanu, Conciu, Ciucaşu - Grozea (min. 71: Beldiman), Ghiţă, Irimia, Toni (min. 77: Mladin) - Sterpu, Ghiviciu (min. 74: Mărăcine).

Rezultatele înregistrate în etapa a 2-a a turneului play-off:
Viitorul Însurăţei - Dacia Unirea 2 Brăila 2-9
Victoria Cazasu - Victoria Traian 3-2
Sportul Chiscani - Viitorul Ianca 3-0
Rezultatele înregistrate în etapa a 2-a a turneului play-out:
Voinţa Plopu - Gloria Movila Miresii 7-0
Voinţa Vişani - Pandurii Tudor Vladimirescu 3-5
Voinţa Şuţeşti - CS Făurei 2-4

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii