Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Derapaje la realizarea noului corp al ISJ

Proiectul pe baza caruia este reabilitata cladirea situata la intersectia strazilor Mihai Eminescu si Petru Maior, ce apartine Inspectoratului Scolar, nu a fost respectat de constructor, "Confort 2000", devierea fiind constatata de reprezentantii Directiei pentru Cultura. Proiectul de reabilitare are o valoare de aproape 10 miliarde de lei vechi, suma care nu poate fi nicicum suplimentata. Nerespectarea proiectului a fost sesizata de inspectorii Directiei pentru Cultura in luna august. "Noi sintem obligati de lege sa urmarim respectarea avizului acordat pentru proiect. Daca nu se respecta proiectul avizul devine caduc (care nu mai are putere legala - n.r.). Astfel, angajatii nostri au observat ca la imobilul de pe strada Petru Maior au aparut suplimentar fata de proiectul initial 12 lucarne. Acestea aratau si foarte urit, nu numai ca nu erau trecute in proiect, asa ca am sesizat beneficiarul, adica Inspectoratul Scolar, si le-am pus in vedere revenirea la proiect. Interesant a fost ca beneficiarul s-a aratat foarte interesat de acest aspect, ne-a raspuns si a vorbit cu constructorul. Am fost placut impresionata de promptitudinea cu care Inspectoratul a raspuns solicitarii noastre, mai ales ca in trei ani a fost prima data cind am avut parte de aceasta colaborare interinstitutionala", a precizat directorul Directiei pentru Cultura, drd. Ana Harapescu.
Inspectorul scolar general Iulian Danielescu a spus ca a fost foarte multumit de faptul ca Directia pentru Cultura le-a sesizat acele lucarne realizate in afara proiectului. "Consider ca trebuie respectat intrutotul proiectul, pentru ca este o cladire in zona istorica. La inceputul lunii august am primit sesizarea de la Directia pentru Cultura si am fost imediat pe teren, unde am constatat derapajele de la proiect. Am luat imediat legatura cu constructorul, i-am pus in vedere revenirea la proiect. Modificarea respectiva fusese hotarita de fostul inspector general, in acord cu proiectantul si constructorul, pentru a avea la mansarda lumina naturala si sa poata fi folosite incaperile pentru diverse activitati. Cum lucarnele nu respectau proiectul si constructorul nu voia sa inteleaga faptul ca proiectul trebuie respectat, am incetat platile catre constructor. Dupa doua luni, cind au constatat ca nu glumesc, am luat in discutie alte solutii pentru a avea lumina naturala in mansarde, cu solutia gasita fiind de acord si Directia pentru Cultura. Lucarnele au fost inlocuite cu ferestre speciale care urmaresc linia acoperisului si nu ies in evidenta. Cele 12 luminatoare sint acum in legalitate", a spus inspectorul scolar general Iulian Danielescu.
Cladirea va oferi invatamintului o sala foarte mare de sedinte, iar la demisol si la mansarda se vor putea muta unele servicii ale Inspectoratului sau unitati conexe, in functie de aprobarea Consiliului de Administratie al Inspectoratului.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii