Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deranjul toaletei ecologice

* în prezent, pe raza municipiului Brăila sunt amplasate şase toalete ecologice lângă tot atâtea staţii taxi, iar Primăria intenţionează să crească numărul acestora

O toaletă ecologică amplasată pe Str. Împăratul Traian îi face zilele amare unui brăilean în vârstă de 86 de ani. Veteranul de război Vasile Neamţu se plânge că nu mai poate suporta mirosul urât ce vine dinspre WC-ul de plastic şi spune că autorităţile locale nu ţin cont de reclamaţiile repetate pe care le-a formulat pe această temă. "În faţa geamului meu, pe Str. Împăratul Traian, nr. 6, unde locuiesc de 60 de ani, s-a pus un WC ecologic, iar mirosul persistent de urină şi materii fecale este imposibil de suportat. Oare dacă la geamul primarului s-ar pune un astfel de WC, ce-ar zice? Cu toate intervenţiile făcute la Primărie, nimic nu se întâmplă, WC-ul tot acolo stă. Eu am făcut războiul, am fost eroul Brăilei după ce am dezamorsat 35 de mine amplasate în port, iar în prezent mi se încalcă demnitatea în picioare, nu mai am niciun respect", scrie Vasile Neamţu, într-o sesizare adresată redacţiei noastre.
Respectiva toaletă ecologică face parte dintr-un set de şase astfel de utilităţi amplasate în tot atâtea staţii taxi de pe raza municipiului. Dan Gheorghe, şeful Serviciului de Transport Public Local de Călători din cadrul Primăriei Brăila, spune că igienizarea toaletelor se face odată pe săptămână şi că, până în prezent, în afară de Vasile Neamţu, nimeni nu s-a mai plâns că ar fi deranjat de existenţa acestora. "Noi le curăţăm în fiecare zi de joi a săptămânii, cu o vidanjă specială ce vine de la Galaţi pentru această operaţiune. În general, în toaletele respective se menţine o curăţenie corespunzătoare. Poate mai apar mici «accidente» cauzate de faptul că unii cetăţeni cu comportament necivilizat nu le folosesc cum trebuie. Este, totuşi, o exagerare să spui că mirosul este atât de puternic încât să deranjeze locuinţele aflate la zeci de metri distanţă, aşa cum este cazul domnului Neamţu. Până acum, în afară de dumnealui, nu a mai reclamat nimeni aşa ceva", ne-a declarat Dan Gheorghe.
La rândul său, viceprimarul Doiniţa Ciocan ne-a spus că toaletele ecologice s-au montat în staţiile taxi în urma solicitărilor repetate ale taximetriştilor, dar şi ale locatarilor din zonele respective. "În momentul de faţă, avem şase astfel de toalete, închiriate de la o firmă din Galaţi, însă intenţionăm să mai aducem şi altele", ne-a declarat viceprimarul Ciocan.
Categorie articol: 

Comentarii