Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatul Vasioiu l-a pirit la premier pe primarul municipiului

Deputatul de Braila Horia Vasioiu l-a pirit la primul ministru pe primarul municipiului, Constantin Cibu, pentru ca ar fi facut campanie electorala, la inceputul anului scolar. Vasioiu i-a adresat, luni, o interpelare premierului, informindu-l despre "o situatie penibila si regretabila, care contravine legislatiei in vigoare, ce s-a petrecut in municipiul Braila, pe 17 septembrie, cu ocazia deschiderii oficiale a noului an scolar. La Scoala cu clase I - VIII nr. 21, din Braila, in timpul ceremoniei de deschidere a anului scolar, a aparut, surprinzator, primarul municipiului, Constantin Sever Cibu, presedintele Organizatiei Judetene Braila a Partidului National Liberal. Acest lucru s-a intimplat fara ca dl Cibu sa fi fost invitat in prealabil sau macar sa-si fi anuntat, din timp, intentia de a fi alaturi de copiii acestei scoli si cadrele lor didactice, la acel moment festiv.
Cum era si normal, potrivit celor mai elementare reguli de politete, directorul institutiei de invatamint respective l-a rugat pe domnul primar sa rosteasca o alocutiune. Ei bine, in timpul discursului, in rindurile elevilor au aparut vreo 10 tineri imbracati in tricouri galbene cu sigla PNL pe piept, care au inceput sa imparta pachete cu rechizite - caiete, pixuri, orare cu insemnul PNL etc. - in fata invatatorilor, a profesorilor si a parintilor, cu totii surprinsi si jenati de aceasta campanie electorala evidenta. Aceasta actiune a fost supervizata si de la centrul partidului, deoarece din suita primarului a facut parte si Diana Tusa, director general al Cancelariei presedintelui Camerei Deputatilor, dl Bogdan Olteanu".
Vasioiu i-a solicitat primului ministru sa ii comunice "opinia lui despre acest gest de infantilitate politica, cit si masurile pe care le veti lua fata de flagranta incalcare a legii, prin care un spatiu dedicat exclusiv educatiei a fost transformat in arena politica".
Precizam ca prezenta primarului Cibu la manifestarile dedicate deschiderii anului scolar la unitatea de invatamint respectiva fusese anuntata, iar edilul-sef a declarat ca rechizitele oferite copiilor nu aveau nici un insemn al PNL. Cibu nu a negat insa faptul ca darurile au fost facute elevilor de catre tinerii imbracati in tricouri care aveau imprimate pe ele sigla PNL.
Categorie articol: 

Comentarii