Mergi la conţinutul principal

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă şi-a prezentat raportul de activitate pe 2017

• parlamentarul a emis, ieri, un comunicat de presă, în care vorbeşte despre declaraţiile politice şi propunerile legislative la care a fost co-semnatar în anul care se încheie • mai mult, PNL-ista Antoneta Ioniţă s-a arătat  ferm convinsă că în câteva situaţii punctuale interpelările sale către miniştri au avut succes şi s-au concretizat ulterior în propuneri legislative

 

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă a făcut un bilanţ al activităţii prestate în Parlamentul României în anul 2017, încercând să sublinieze cele mai importante dintre acţiunile sale. Aceasta a emis, ieri, un comunicat de presă în care precizează că, în calitate de parlamentar şi membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, în 2017 a avut 21 de declaraţii politice, 34 de luări de cuvânt în plen, 11 întrebări adresate miniştrilor, 44 de propuneri legislative la care a fost co-semnatar, participări la conferinţe, seminarii şi grupuri de lucru, întâlniri şi audienţe cu cetăţenii. Potrivit liberalei, declaraţiile sale politice au atins subiecte precum: situaţia Asistenţei Medicale Primare şi finanţarea acesteia, criza citostaticelor din România, precum şi exportul paralel de medicamente, condiţiile dezastruoase din spitalele de stat, examenul de rezidenţiat, neajunsurile bolnavilor de diabet zaharat insulinodependent, programul “Masă la şcoală” şi ajutoarele sociale.

Ioniţă a ţinut să sublinieze în cadrul comunicatului că o parte dintre intervenţiile şi chiar interpelările sale la nivelul miniştrilor au avut impact şi de câteva ori chiar s-au concretizat în modificări legislative adoptate.

“Ca urmare a implicării mele în problemele comunităţii şi a sesizărilor primite la Biroul parlamentar, dar şi după numeroase discuţii cu medicii de familie şi reprezentanţii acestora, am depus şi susţinut în Parlament un amendament la Legea Bugetului de Stat pe anul 2018, prin care am cerut creşterea finanţării Asistenţei Medicale Primare cu 250.000 mii lei, întrucât este necesar să se aducă medicina primară la nivelul de 12 din FNUASS şi medicii de familie nu au primit nicio creştere semnificativă în ultima perioadă, cu toate că asigură circa 70-80% din serviciile medicale din sistem. Am atras atunci atenţia asupra faptului că, începând cu luna ianuarie 2018, medicii de familie nu vor mai semna actele adiţionale la contractele cu casele de asigurări, iar centrele de permanenţă riscă să fie închise. Deşi amendamentul meu a fost respins în plenul Parlamentului, la numai o zi de la dezbatere şi vot, ministrul Sănătăţii a anunţat că a suplimentat bugetul Asistenţei Medicale Primare cu 278.000 mii lei, ceea ce mă face să consider că la această creştere a finanţării  am contribuit şi eu prin numeroasele mele intervenţii în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor”, a declarat Ioniţă.

 

PNL-ista se laudă şi cu alte câteva reuşite

Aceasta a ţinut să sublinieze că, dacă la unele dintre interpelări nu s-a bucurat de prea mult succes, în câteva cazuri a reuşit să influenţeze mersul lucrurilor.

“Aş dori să amintesc inclusiv întrebarea pe care i-am adresat-o domnului ministru privind o sumă de Cheltuieli Social Culturale în valoare de 279.000 mii lei la rectificarea bugetară pe anul 2017. Sumă despre care nu ştiu nici până acum ce reprezintă în bugetul sănătăţii. Pe parcursul întregului an 2017, am formulat o serie de întrebări către miniştrii de resort, şi anume: elaborarea unui plan naţional de combatere a infecţiilor nosocomiale din spitale, elaborarea unui program naţional pentru demenţă, măsuri urgente care se impun pentru rezolvarea situaţiei parcului auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila, situaţia numărului rezidenţilor în specialitatea de expertiză medicală a capacităţii de muncă având în vedere faptul că Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila nu are medici, criza citostaticelor, posibilitatea creşterii plafoanelor pentru medicamentele compensate la pensionari, posibilitatea scoaterii taxei apei pluviale din facturile de consum ale apei menajere. În urma întrebării pe care am adresat-o către ministrul Sănătăţii şi ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale prin care solicitam creşterea plafonului medicamentelor compensate cu 90% pentru pensionari, începând cu data de 1.07.2017 plafonul de prescriere a acestor medicamente a crescut de la 700 RON la 900 RON. Tot în urma unei interpelări făcute de mine către ministrul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că îşi propune să dezvolte programele naţionale de sănătate care ţintesc anumite afecţiuni mintale şi neurologice degenerative”, a ţinut să puncteze Ioniţă.

Totodată, parlamentarul menţionează că a participat la o serie de conferinţe şi evenimente în domeniul Sănătăţii, dar nu numai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro