Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatul Ioniţă avertizează că violenţa asupra femeilor nu poate fi ignorată

• Organizaţia Femeilor Liberale a planificat un eveniment interactiv pe această temă, sâmbătă, începând cu ora 11:00, la Muzeul Brăilei “Carol I” • potrivit deputatului PNL Antoneta Ioniţă, dialogul despre violenţa asupra femeilor este cea mai bună măsură de combatere a unui astfel de fenomen negativ

 

«Stop violenţei asupra femeilor!», asta vor să strige reprezentantele de sex feminin din PNL, sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a eliminării violenţei împotriva femeilor. Mai exact, organizaţia de femei a PNL Brăila, a planificat un eveniment interactiv ce va avea loc la Muzeul “Carol I”, începând cu ora 11:00. Potrivit unui comunicat emis de biroul de presă al liberalilor, la dezbatere vor participa avocaţi, medici legişti, psihologi, care vor prezenta cadrul legislativ şi căile pe care femeile abuzate fizic le au la dispoziţie pentru a se apăra. Printre cei care vor lua cuvântul se numără şi persoane abuzate fizic în trecut, care vor vorbi despre traumele trăite.

“Primul pas pentru rezolvarea unei probleme, pe lângă acceptare, este discuţia cu toţi cei care pot veni cu soluţii. Violenţa asupra femeilor nu este nici pe departe un subiect din categoria < şi altele>, ci tinde să devină un fenomen. Sunt convinsă că dacă discutăm deschis despre acest subiect, cazurile de violenţă asupra femeilor pot scădea simţitor, iar fiicele, surorile, mamele şi bunicile abuzate vor afla mult mai multe despre drepturile pe care le au, dacă ajung în asemenea situaţii. Împreună, găsim soluţii, pentru că violenţa asupra femeilor trebuie să înceteze”, a declarat deputatul Antoneta Ioniţă, preşedintele organizaţiei de femei a PNL Brăila.

Potrivit aceluiaşi comunicat de presă, evenimentul de sâmbătă este organizat pe fondul statisticilor naţionale, dar şi locale, care arată că violenţa asupra femeilor rămâne în continuare un fenomen îngrijorător.

“Violenţa împotriva femeilor şi a fetelor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului. Potrivit unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 35 la sută dintre femeile din întreaga lume s-au confruntat, cu violenţa fizică şi/sau sexuală. Cu toate acestea, unele studii naţionale arată că până la 70 la sută dintre femei au fost supuse violenţei fizice şi/sau sexuale în timpul vieţii lor. Pentru stoparea acestui fenomen, Adunarea Generală a ONU a stabilit, prin rezoluţia din 54/134, din 17 decembrie 1999, data de 25 noiembrie drept Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor” se mai arată în comunicatul PNL.
Categorie articol: 

Comentarii