Mergi la conţinutul principal

Deputatul fugar dă bătăi de cap Comisiei juridice

Cum nu i s-a interzis să părăsească România, deputatul UDMR, Marko Attila, a luat drumul străinătăţii cu câteva zile înainte ca plenul Camerei Deputaţilor să aprobe, la 2 decembrie, hotărârea prin care încuviinţa arestarea preventivă a deputatului. De atunci, nu a venit în ţară, dar a solicitat să i se trimită dosarul la o adresă. Cerere respinsă însă de Biroul Permanent. Mai ales că, ulterior, s-a constatat că, de fapt, nu există o adresă clară.
"Nu ştim unde este domnul deputat, a fost într-o deplasare în Ungaria, nu ştim a venit, nu a venit, nu e treaba noastră să îl căutăm", a comentat Niculae Mircovici, citat de mediafax.ro.
Acum, vicepreşedintele Comisiei juridice a Camerei, Ciprian Nica a declarat că deputatul UDMR poate să-şi consulte dosarul personal sau prin avocat la Cameră, dacă dosarul se mai află la forul legislativ.

Unde e dosarul?

Nica a făcut aceste precizări după ce Biroul Permanent a solicitat Comisiei juridice un punct de vedere asupra cererii deputatului UDMR Marko Attila de a i se trimite cererea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea arestării sale preventive, precum şi dosarul său. El a spus că membrii Comisiei juridice au predat dosarul lui Marko Attila la Biroul Permanent a doua zi după ce acest caz a fost dezbătut în comisie. "Conform procedurii, a doua zi după ce am avut pe ordinea de zi acest subiect la comisia juridică, noi am predat dosarul, nu mai este nici măcar o copie. E posibil ca dosarul să mai fie la Biroul Permanent, cred că, după legea arhivelor, dosarul să fie la Biroul Permanent şi, prin urmare, mingea este în terenul Biroului", a spus Nica. El a mai spus că dosarul nu poate fi trimis la domiciliul lui Marko Attila şi nici în Ungaria unde se află acesta, adăugând că doar o copie după rechizitoriu ar putea să-i fie trimisă la domiciliu. "Părerea mea este că poate să ia la cunoştinţă ( Marko Attila -n.r.) despre dosar, dacă este la Biroul Permanent. Dacă Biroul Permanent l-a predat mai departe, la Parchet, atunci înseamnă că nu mai este în Camera Deputaţilor. Dar dacă e la Biroul Permanent, atunci Biroul Permanent poate să-i facă o copie cu certificare numai la rechizitoriu. Pentru întreg dosarul de 11 volume trebuie să-şi desemneze un apărător delegat cu mandat şi reprezentare avocaţială poate să consulte dosarul, dar ca să-i dai 11 volume sau cât are dosarul, este mult prea mult", a explicat Ciprian Nica.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro