Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatul Daniela Buruiana deconteaza cheltuieli inexistente

Vicepresedintele PRM Niculina Moisescu este de parere ca deputatul PRM Daniela Buruiana nu ar avea ce sa-si deconteze pentru transport, cazare si diurna aferente activitatii in circumscriptie, dar nici vreo cheltuiala aferenta functionarii cabinetului parlamentar, dat fiind ca aceasta nu vine in Braila: "A decontat, e treaba dinsei, dar eu zic ca cineva trebuie sa-i si verifice, pentru ca a deconta de dragul de a deconta, la gramada, nu este corect. Si nu cred ca e singurul parlamentar care face asta. Legea pe care si-au facut-o este proasta, si-au facut-o in favoarea lor. De acea suma forfetara dispun cum vor ei si in baza unor referate se deconteaza, indiferent daca merg sau nu in teritoriu. Aici ar trebui sa se vina cu o legislatie completa, ca sa nu mai poata fiecare sa deconteze cum si cit vrea. Doamna Buruiana nu are birou parlamentar, asta putem s-o spunem, noi nu stim cum deconteaza si nu avem cum s-o verificam. La parlament exista un departament contabil, ar trebui sa mearga pe teren si sa verifice: unde este cabinetul parlamentar al lui X sau Y, care sint dotarile, ce a facut parlamentarul respectiv din judet, si atunci ar putea sa-i taie la decont. Dar si ei stau linistiti in birou, isi incaseaza salariul si asta este".
Intrebata daca nu cumva este fals in acte publice ceea ce face Daniela Buruiana cu deconturile ei, Moisescu a spus: "Noi nu am vazut aceste deconturi, nu stiu, dar daca le-a facut si si-a decontat cheltuieli ale biroului parlamentar si deplasari in teritoriu, ar fi fals in acte publice, eu nu contest acest lucru. Atit timp cit tu nu te duci in teritoriu si nu ti-ai deschis un birou parlamentar acolo, dar decontezi cheltuieli ale unui birou parlamentar, eu asa consider, ca e fals in acte publice".
Amintim ca, potrivit informatiilor prezentate de Institutul de Politici Publice (IPP) Bucuresti intr-un raport amanuntit cu privire la cheltuielile efectuate de deputati in prima jumatate de mandat, rezulta ca in cazul Danielei Buruiana deconturile totale s-au ridicat la aproximativ 270 milioane de lei, compuse din cazare in Braila in suma de peste 120 milioane de lei vechi, plus diurna aferenta de 146 de milioane de lei vechi. Un calcul simplu la un cost de maxim 2 milioane de lei o camera la un hotel de lux din Braila, indica faptul ca, din scripte, Daniela Buruiana ar fi stat in circumscriptie 60 de zile. Pe de alta parte insa, asa cum reiese din monitorizarea IPP, demnitarul nu a avut activitate la propriul birou parlamentar, cu alte cuvinte nu a fost prezenta in teritoriu.
Categorie articol: 

Comentarii