Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatul Cristian Rizea semnalează la Bruxelles abuzul premierului Ungariei

„Dorim să semnalăm pe această cale modul abuziv prin care primul-ministru ungar, domnul Viktor Orban, a intervenit în viaţa politică a României îndemnându-i pe cetăţenii români de etnie maghiară să nu-şi exercite opţiunea electorală duminică, 29 Iulie a.c., când a avut loc Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu", se arată în scrisoarea liderului PSD Diaspora.
„Atragem atenţia asupra acestor fapte inacceptabile pentru conduita unui premier, care în primul rând ar trebui să fie un susţinător al democraţiei şi să înţeleagă cât de important este votul cetăţenilor pentru viitorul democratic al unei ţări", spune deputatul Cristian Rizea. În opinia acestuia, toţi cetăţenii, indiferent de etnia lor, „sunt datori să se implice în procesele electorale, pentru a legitima statutul democratic al unui stat membru al Uniunii Europene".
Reamintim că la referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, cei mai mulţi dintre alegătorii de etnie maghiară nu s-au prezentat la urne.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii