Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatii PNL au depus plingere penala impotriva lui Adrian Nastase

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor a depus, ieri, la Parchetul ICCJ, o plingere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, in care il acuza de doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, a declarat, marti, deputatul liberal Dragos Ujeniuc.
Grupul PNL solicita ca, in urma actelor de urmarire penala efectuate de catre Parchetul General, sa se dispuna trimiterea in judecata a presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase.
In plingerea penala impotriva lui Adrian Nastase se precizeaza ca faptele care fac obiectul infractiunii de abuz in serviciu sint constituite de refuzul acestuia de a convoca sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor, precum si de refuzul de a supune la vot propunerea liderului grupului PNL, Crin Antonescu, de a se efectua apel nominal la votul din 15 septembrie privind continuarea dezbaterilor asupra proiectului de modificare a regulamentului.
Infractiunea de abuz in serviciu este considerata de cei 62 de deputati liberali semnatari ai plingerii penale drept una "calificata", avind in vedere consecinta "deosebit de grava", care consta in "obstructionarea cu rea credinta a activitatii celei mai importante institutii a statului".
Totodata, in plingerea penala se face referire si la fapul ca presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a manifestat "un comportament vadit contrar Regulamentului" Camerei, nesolicitind si numararea "abtinerilor" la votul privind trimiterea proiectului de Regulament catre Comisia Juridica.
"Prin manevrele practicate in acea sedinta, Adrian Nastase a dovedit un dispret fata de dispozitiile Regulamentului, manifestindu-si clar intentia de a obstructiona bunul mers al institutiei parlamentare, ceea ce inseamna, fara indoiala, un abuz grav in serviciu contra intereselor publice", se mai arata in plingerea penala.
Deputatul liberal Dragos Ujeniuc, cel care a redactat plingerea impotriva lui Adrian Nastase, a precizat ca pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea de abuz in serviciu in forma calificata este de la 5 la 15 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi.
Presedintele Camerei Deputatilor Adrian Nastase a apreciat ca plingerea depusa de PNL la Parchet impotriva sa arata ca "penibilul ajunge la cote alarmante in cadrul Parlamentului".
"Inteleg ca doamna Mona Musca trebuia sa fie, la intoarcerea domnului Basescu din America, presedinte al Camerei. Nu s-a intimplat lucrul acesta si, cu ajutorul Parchetului, poate reusesc sa faca chestiunea asta. Eu am sugerat o ordonanta de urgenta pentru schimbarea presedintilor, dar, daca se doreste eventual o incercare de inlocuire prin intermediul Procuraturii, poate ca asta este o solutie mai simpla", a declarat, marti, Adrian Nastase.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii