Mergi la conţinutul principal

Deputaţii PNL de Brăila susţin 35 de amendamente la legea bugetului

• starea drumurilor din judeţ, reabilitarea de şcoli şi cămine culturale, investiţii în aducţiuni de gaze sau de electricitate, extinderi ale unor reţele de apă şi canalizare sunt doar câteva dintre amendamentele pe care cei doi parlamentari ai Partidului Naţional Liberal Brăila le-au avut în vedere ca propuneri la Legea bugetului de stat 2019 • în total, vorbim de 35 de amendamente, care interesează locuitorii din judeţul Brăila, atât din mediul rural, cât şi pe cei din oraşe

 

În total, 35 de amendamente care interesează locuitorii din judeţul Brăila, atât din mediul rural, cât şi pe cei din oraşe, au fost depuse de deputaţii liberali brăileni la legea bugetului.

Am discutat foarte mult cu oameni din tot judeţul, cu primari, cu alţi reprezentanţi ai comunităţilor locale şi am identificat tot felul de nevoi de investiţii. Unele sunt lucrări care ar urma să înceapă, pentru altele este nevoie de alocări bugetare în vederea finalizării acestora. Dincolo de nevoi punctuale, încercăm să promovăm şi investiţii mai ample, cum ar fi înfiinţarea a trei centre de depozitare a legumelor, fructelor şi florilor la Traian-Unirea, Vişani-Jirlău-Galbenu şi Movila Miresii – Râmnicelu, care ar putea reprezenta un sprijin pentru agricultori şi garanţia unui comerţ civilizat. Ne-am dori să existe fonduri şi pentru realizarea unei strategii de dezvoltare economică a judeţului, pe care să o avem în vedere în următorii ani”, a explicat deputatul liberal Vasile Varga.

Reabilitarea drumurilor comunale din Berteştii de Jos, asfaltarea drumurilor din comuna Cazasu, a 15 kilometri de drumuri din comuna Mircea Vodă, a străzilor din Scorţaru Nou şi din Unirea, pietruirea a 10 kilometri de drum agricol din Unirea, modernizare unor străzi din comuna Victoria, înfiinţarea reţelei de gaze naturale din Viziru, reabilitarea căminului cultural, a reţelei electrice, extinderea reţelei de apă şi a celei de gaze, toate din comuna Cazasu, se află pe lista de amendamente a celor doi parlamentari brăileni. Liberalii militează şi pentru reabilitarea fostei şcoli din Cazasu, a celor din Maraşu şi Tichileşti, pentru asfaltarea a nouă kilometri de drum în Frecăţei, modernizarea străzilor din localităţile Corbu Nou şi Corbu Vechi, înfiinţarea a trei platforme de gunoi în Măxineni, construirea pieţei agro-alimentare din Mircea Vodă.  Înfiinţarea unui parc voltaic la Şuţeşti ar putea asigura energia electrică necesară instituţiilor publice din comună, în timp ce realizarea unui teren sintetic la şcoala din Albina sau finalizarea stadionului şi înfiinţarea unui teren de tenis de câmp în comuna Unirea ar putea reprezenta o posibilitate de recreere şi de viitoare performanţe pentru cei mai mici locuitori ai comunităţilor. Pentru locuitorii din municipiul Brăila, se încearcă atragerea de fonduri în vederea reabilitării termice a blocurilor, printr-un program multianual, dar şi reabilitarea falezei Dunării şi extinderea acesteia, de la Căpitănie până la trecere Bac Stânca.

Avem un amendament şi pentru alocarea banilor necesari înfiinţării a şase centre de permanenţă în care locuitorii oraşului Brăila să primească asistenţă medicală pe timpul nopţii şi de vineri după-amiază până luni dimineaţă. Una dintre priorităţi rămâne asistenţa medicală primară, astfel că am solicitat suplimentarea bugetului repartizat reţelei medicilor de familie, care se confruntă acum cu o gravă subfinanţare. Am introdus amendamente în vederea suplimentării sumelor alocate prin programele naţionale pentru medicamentele bolnavilor cronici, precum şi pentru alocarea banilor necesari demarării construirii spitalului regional Brăila-Galaţi şi a celor opt spitale regionale promise de PSD”, a declarant deputatul Antoneta Ioniţă.

Alexandru Dănăilă, preşedintele PNL Brăila, spune că o parte dintre amendamentele pe care parlamentarii brăileni le susţin acum la Bucureşti au fost propuse de liberali în Consiliul Local Municipal şi în Consiliul Judeţean Brăila, dar atât primarul Marian Dragomir, cât şi preşedintele Francisk Chiriac, au refuzat să le ia serios în calcul. Dacă cei care conduc municipiul şi judeţul Brăila sunt surzi şi ignoră, aş spune chiar cu dispreţ, nevoile comunităţilor şi ale oamenilor, asta nu înseamnă că noi nu continuăm să ne batem pentru normalitate. Mergem mai departe cu această problematică şi încercăm să obţinem bani de la Bucureşti, unde poate vom găsi mai multă deschidere. Dacă nu, brăilenii nu au decât să constate singuri cum sunt trataţi de guvernaţii de la PSD, atât la nivel national, cât şi în plan local. Rămân la părerea mea, pe care am mai spus-o, că problemele unei comunităţi înseamnă nevoile unor oameni, iar rezolvarea lor nu trebuie să aibă culoare politică!”, este opinia liberalului Alexandru Dănăilă.

Amendamentele depuse la buget sunt mai întâi dezbătute în comisiile de specialitate, apoi în Comisia de Buget-Finanţe, pentru ca, în final, să fie votate de plenul reunit al Parlamentului României.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro