Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Depozitul de materiale inerte, pericol pentru siguranta circulatiei

Grad mare de pericol, in zona depozitului de materiale inerte, de la marginea Brailei. Si nu discutam despre pericole ecologice, ci de unele ce tin strict de circulatia rutiera. Umezeala din ultimele zile a transformat zona intr-o adevarata groapa de noroi, iar masinile care lucreaza acolo, la eliberarea si curatirea terenului, isi umplu rotile cu pamint ud. Dat fiind ca nu a fost amenajat un punct de curatire a vehiculelor, inainte de a iesi pe sosea, acestea circula cu noroiul pe roti si-l imprastie pe o distanta de sute de metri, in dreapta si-n stinga. Zona devine, astfel, deosebit de periculoasa, mai ales pentru soferii neavizati, care intra in oras cu viteza. Numai ieri dimineata, intr-o singura ora, au avut loc trei tamponari la intrarea in oras, de vina fiind mizga formata pe sosea. Politistii de la Circulatie au organizat, ieri, o actiune in zona si-au amendat toti soferii camioanelor care au iesit in drum cu rotile incarcate de noroi, afectind siguranta circulatiei. Soferii spun insa ca n-au ce face, atit timp cit nu se asigura serviciul de curatare a anvelopelor: "Eu vin de la rampa, si nu are acolo om care sa ne curete cauciucurile, ca sa nu intram pe sosea. Au zis ca asigura, dar pina acum, nu s-a intimplat asa ceva".
Doi dintre soferii care au pierdut controlul volanului, din cauza noroiului de pe sosea, au acuzat firma care se ocupa de gestionarea depozitului de deseuri: "Fiind drumul acoperit cu mizga, barbatul care venea cu masina din fata a derapat si m-a lovit frontal. Este un adevarat pericol, uitati-va cum intra cu cauciucurile pline de norori, pe drum! Se pot intimpla accidente grave, din cauza astora!". "Pe o portiune cu mizga, cu pamint, am incetinit si mi-a iesit un catel din partea dreapta, am piscat un pic frina si am intrat in parapet".
"Acesta este modul in care unii conducatori auto si unele firme de constructii inteleg sa respecte viabilitatea drumului pe care circula si, de asemenea, sa-i respecte si pe ceilalti participanti la trafic. In numai o ora, au fost solutionate trei tamponari in aceasta zona, tocmai din cauza acestui pamint care se afla pe partea carosabila si care a dus la deraparea mai multor autovehicule", ne-a declarat subinsp. Doru Stancuna, din cadrul Politiei Rutiere Braila.
Soferii masinilor gasite in neregula au fost sanctionati cu amenzi in valoare de sute de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii