Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Depistarea osteoporozei, la Brăila, gratuit!

timp de 3 zile, la finele lunii octombrie, brăilenii pot beneficia de testări gratuite în cadrul Farmaciei Myosotis 89, pentru depistarea celei mai  frecvente boli metabolice osoase din lume

 

O nouă campanie gratuită de prevenţie a osteoporozei are loc la Brăila, la finele lunii octombrie! Acţiunea se va desfăşura în perioada 28, 29 şi 30 octombrie, în intervalul orar 9.00-17.00, în Farmacia Myosotis 89, situată pe Bulevardul Republicii, nr. 71 ( vis-a-vis de Covrigăria Bulevard, lângă Magazinul Eurostil) Testarea se va face cu ajutorul unui aparat care va evalua pacienţii în vederea depistării riscului de osteoporoză, utilizând ultrasonografia calcaneană. Ce înseamnă asta mai exact? Practic, este vorba despre o ecografie care nu pune diagnosticul de osteoporoză, ci încadrează persoanele testate în categoria de risc (mic, mediu sau mare) pe baza parametrilor furnizaţi în urma trecerii undei prin os. Şi, pentru a exclude orice urmă de îndoială, specialiştii ne asigură că este vorba despre o investigaţie rapidă de doar 15 secunde, care se face la nivelul calcaneului, fără riscuri de expunere la radiaţii. 

Osteoporoza este, potrivit medicilor, o afecţiune metabolică scheletală caracterizată prin scăderea masei osoase şi degradarea microarhitecturii ţesutului osos, iar asta nu face decât să crească  fragilitatea osului şi, implicit, riscul la fracturi. Este o boală care se instalează lent şi, de cele mai multe ori, fără semnale până la prima fractură, care, în majoritatea cazurilor, afectează coloana vertebrală, şoldul sau radiusul distal, adică zona antebraţului. După vârsta de 50 de ani, riscul de fractură creşte exponenţial, 40% dintre femei şi 13% dintre bărbaţi prezintă cel puţin o fractură osteoporotică. De asemenea, statisticile medicilor mai arată că, la nivel mondial, în jur de 200 de milioane de persoane sunt afectate de osteoporoză.                                                                                                Pentru mai multe informaţii legate de campania gratuită pentru depistarea riscului de osteoporoză de la Brăila este disponibil numărul de telefon: 0339401120.
Categorie articol: 

Comentarii