Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Demopan" nu majoreaza pretul piinii

In timp ce atit la nivel national, cit si la nivel local producatorii de piine au aplicat majorari, conducerea "Demopan" a anuntat ca, la acest moment, nu-si va modifica preturile. Mai mult, a punctat ca, cel mai probabil, abia din septembrie va fi pus in discutie acest subiect. "Noi nu majoram la acest moment, ci vom astepta decizia Guvernului cu privire la reducerea cotei de TVA la piine, ceea ce inseamna ca este probabil ca luna aceasta sa nu majoram", a declarat Doru Resmerita, administratorul unic al "Galmopan", grup de firme din care face parte si "Demopan".
De mentionat este ca firmele de morarit si panificatie au inceput, unele chiar de saptamina trecuta, sa majoreze pretul piinii si al altor produse specifice, cu 3-10%, in functie de zona, decizia avind la baza evolutia ascendenta a costurilor de achizitie a griului si a fainii in ultima luna.
Reamintim ca piata piinii este acum principala tinta a controalelor si investigatiilor mai multor institutii printre care Consiliul Concurentei, Garda Financiara sau chiar Ministerul Agriculturii, aceasta in conditiile in care potrivit producatorilor doar un sfert din piata ar fi fiscalizata.
Categorie articol: 

Comentarii