Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Demisia lui Titi Dumitriu din PBL al PDL Galaţi a fost forţată şi de candidatura acestuia la şefia PDL Brăila

Vineri seara, Biroul Politic Local al PDL Galaţi a fost dizolvat de Biroul Politic Judeţean, iar Constantin Dumitriu, preşedintele organizaţiei şi unul dintre pretendenţii la şefia PDL Brăila, şi-a depus demisia. În acest context, l-am contactat pe Dumitriu în cursul zilei de ieri pentru a ne specifica dacă decizia lui a fost forţată şi de faptul că a intrat în cursa pentru preşedinţia organizaţiei brăilene a PDL sau dacă este produsul strict al unor presiuni exercitate din interiorul PDL Galaţi.

Titi Dumitriu ne-a explicat următoarele: "Decizia mea are legătură cu mai multe aspecte. În primul rând, mi-am dat demisia deoarece mi-am îndeplinit mandatul şi, cum pe 27 aprilie vor avea loc alegerile pe OSV-uri (organizaţiile de secţii de votare, n.r.) la PDL Galaţi, am considerat că aceste alegeri ar trebui să fie lipsite de orice fel de frământări interioare, să fie pozitive. Mai întâi mi-am depus eu demisia, după care s-a dizolvat BPL-ul, lucru care mi se pare eronat, pentru că poziţia proastă pe care o are Galaţiul în clasamentul PDL se datorează în primul rând Biroului Politic Judeţean. Acesta ar fi trebuit să fie cel dizolvat", a declarat ex-viceprimarul Galaţiului, precizând totodată că un rol important în luarea acestei decizii l-a jucat şi candidatura la cârma PDL Brăila, considerând ca firească demisia în acest context, mai ales pentru a evita crearea unui orizont de conflicte.

Reamintim că, la ora actuală, în ringul politic al PDL Brăila se bat pentru supremaţia în partid următoarele tabere: actuala conducere, Giana Pătraşcu - Stănel Necula şi alţi câţiva susţinători, Gheorghe Chiru, majoritatea consilierilor municipali şi judeţeni înlăturaţi de la putere, deputatul Eugen Bădălan (susţinătorul lui Titi Dumitriu), primari din judeţ şi consilieri locali. Situaţia conducerii filialei brăilene a PDL se va tranşa cel mai curând peste două săptămâni. În această perioadă, o comisie formată din Gheorghe Flutur, Victor Tarhon şi Ioan Oltean, membri în Biroul Permanent Naţional, analizează activitatea organizaţiei conduse de Giana Pătraşcu, iar în funcţie de rezultatele analizei, se va lua o decizie.
Categorie articol: 

Comentarii