Mergi la conţinutul principal

Demisia lui Nastase nu ajunge, pentru schimbarea imaginii PSD

Parlamentarii braileni cred ca demisia lui Adrian Nastase din functiile de presedinte executiv si presedinte al Camerei Deputatilor nu reprezinta decit un inceput si ca, daca nu vor urma si alte gesturi si actiuni radicale, PSD-ul nu va incepe sa inregistreze o schimbare de imagine si mult dorita crestere in sondaje. Ca sint membri PSD sau reprezentanti ai altor partide, acestia considera ca mai sint si alti lideri social-democrati care trebuie sa faca "pasul in spate", pentru ca actiunea de curatire a partidului sa fie credibila. Iata, insa, ce comentarii au, pe acest subiect, citiva dintre parlamentarii de Braila:
* Aurel Simionescu, senator PSD - "Eu, personal, ma astept la un scor mai bun, dar nu fundamental mai bun. Mai sint si alte persoane care ar trebui sa treaca in linia a II-a. Ca sa incepem sa crestem, ar trebui sa avem si altele, program politic, activitate legislativa. Nu ne putem imagina ca ne-am apropiat de oameni, si le-am schimbat perceptia, numai pentru ca si-a dat demisia Adrian Nastase, din cele doua functii".
* Alin Teodorescu, deputat PSD - "Singur, acest fapt, ca Adrian Nastase si-a prezentat demisia, nu ajunge, pentru ca PSD sa creasca in sondaje. In orice caz, cred ca demisia respectiva va opri scaderea in sondaje, ceea ce este un punct cistigat, dar ca sa cresti, trebuie ceva mai mult. Este nevoie sa faci actiuni pozitive, sa continui procesul de restructurare a partidului. Asta implica si necesitatea ca unii dintre lideri sa treaca in planul doi. Nu spun sa fie trecuti pe linie moarta, pentru ca asta ar insemna parcarea definitiva, ci doar sa treaca in planul doi"
* Mihai Tudose, deputat PSD - "De noi depinde daca vom incepe sa crestem in sondaje sau nu. Depinde cum reactionam, depinde cum ne comportam in continuare. Avem stabilite clar niste tinte, avem o echipa de conducere care trebuie sa le indeplineasca, iar sarcina acesteia nu este fixata in Kwh sau in tone de carbune, ci in procente, care vin si se duc in functie de modul in care te percepe electoratul. Pe mine, personal, nu scorul pe care ni-l dau acum sondajele de opinie ma ingrijoreaza, pentru ca nu acesta este important, ci trendul, directia. Mi se pare absolut de necrezut ca PSD sa scada in sondaje, in conditiile in care toate facturile s-au dublat, fata de anul trecut, in care nu sint bani de medicamente si de pensii, iar actuala putere nu are nimic cu care sa se laude, decit cu lupta anticoruptie. Eu sint de acord cu aceasta lupta, dar cred ca, in timp ce ma ocup de "curatenia de Paste", ca sa-i spun asa, trebuie sa ma gindesc si la ceea ce pun pe masa. Trebuie insa sa recunosc ca este si vina noastra, a PSD-ului, ca avind premise favorabile cresterii in sondaje, practic, am "dat de mincare", am scos Guvernul din iarna. Daca avem suficienta minte sa asimilam lectia primita, avem o sansa, daca nu, asta e. In orice caz, un lucru mi-e clar: in toata istoria romanilor, noi am avut putine razboaie pe care le-am terminat alaturi de cei cu care am inceput".

"Cred ca, in principiu, este inceputul unui proces de curatire in PSD"

* Dan Sabau, senator PNL - "Cred ca, in principiu, este inceputul unui proces de curatire in PSD, aceasta demisie motivata si perceputa de electorat ca atare. Nu trebuie insa sa fie un lucru singular, batalia contra coruptiei este la un demaraj semnificativ si poate sa fie un semnal important, necesar, inevitabil, ca ulciorul nu merge de multe ori la apa. PSD inca mai are de recuperat, e extrem de departe de a-si clarifica situatia. Adrian Nastase a fost in centrul atentiei, Dan Ioan Popescu e mai putin mediatizat, dar retragerea lui precoce l-a scutit de evenimente neplacute. Oricum, guvernarea din 2000-2004 a fost una in care coruptia a fost institutionala".
* Gabriel Sandu, deputat PNL - "Sub nici o forma nu va inregistra PSD cresteri in sondaje, dupa aceasta demisie. In acest moment, PSD plateste tot ce a facut negativ in patru ani de guvernare. Nu-mi pare rau deloc de Nastase, pentru ca incepuse o dictatura personala, care ne deranja pe toti. El transformase Parlamentul intr-un accesoriu nefolositor, o anexa, nimic mai mult. Noi speram ca, prin instalarea lui Bogdan Olteanu in fruntea Camerei Deputatilor, sa redam Parlamentului demnitatea pierduta. De altfel, noi, deputatii liberali, am avut o discutie destul de dura cu Bogdan Olteanu si i-am cerut ca, de acum inainte, nici un proiect de lege al Guvernului sa nu mai aiba intiietate in fata unui proiect al unui parlamentar. Pina acum, daca un parlamentar venea cu un proiect de lege, se trezea ca acesta ii vine inapoi cu aviz negativ, pe motiv ca exista deja un proiect de lege al Guvernului, pe aceasta tema".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro