Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Delegatie franceza la Facultatea de Inginerie - Departamentul de Agricultura

Departamentul de Agricultura si Ecologie din cadrul Facultatii de Inginerie Braila (FIB) - Universitatea "Dunarea de Jos" Galati a primit, miercuri, vizita unei delegatii a Scolii Superioare de Inginerie in Agricultura "ESITPA", din Rouen, Franta. Din delegatia franceza au facut parte directorul institutiei de invatamint superior, Paul Denieul, si responsabilul Departamentului Agricultura, Georges Molmy. La Braila, delegatia a fost condusa de Lucian Oprea, din cadrul Departamentului de Invatamint la Distanta al universitatii galatene.
"Scopul vizitei a fost acela de a proceda la selectionarea de studenti din cadrul Departamentului de Agricultura, in vederea continuarii unei bune initiative, respectiv de a oferi colaborari de instruire a unor studenti romani in cadrul Scolii de Agricultura ESITPA Franta. Derularea intregului program s-a efectuat in baza bursei Socrates/Erasmus. Prin acest program, pina in prezent, patru studenti braileni au avut sansa de a se pregati la un nivel exceptional sub aspectul teoretic si practic intr-o scoala agricola franceza", a precizat Lucian Oprea.
Programului vizitei a cuprins intilniri cu studentii si cadrele didactice ale Facultatii de Inginerie, dar si cu autoritatile locale, prefectul judetului, Nicolae Mitroi si presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu. De asemenea, oaspetii au vizitat si Palatul Agriculturii unde s-au intilnit cu directorul adjunct al Directiei Agricole Braila, Elena Coman, directorul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola, Jenica Georgescu si cu reprezentantii asociatiilor profesionale agricole din judetul nostru.
Pe tot parcursul acestor deplasari delegatia a fost insotita de decanul Facultatii de Inginerie, conf. dr. ing. Adrian Goanta, secretarul stiintific al Facultatii, conf. dr. ing. Constantin Stanciu si de cadrele didactice din Departamentul de Agricultura.
In timpul intilnirii cu studentii, aprecieri asupra oportunitatilor oferite de institutia franceza au fost facute de Cornel Calmuc si Laurentiu Hartopanu. Cei doi studenti au participat la acest program de instruire in perioada septembrie - decembrie 2005, absolvind semestrul I al anului V de studiu, in cadrul Scolii Superioare ESITPA - Rouen. "Prin acest schimb de experienta am avut posibilitatea de a aprofunda cunostintele tehnice in domeniul agro-economic, dar si a limbii franceze. Dorim sa multumim colectivului de cadre ESITPA pentru cursurile, seminariile si programul de vizite parcurse timp de 4 luni, care au contribuit la imbunatatirea si ridicarea nivelului de pregatire profesionala ca viitori ingineri agronomi in cadrul Uniunii Europene".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii