Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Definitiv. Inculpatul ”Dasaev” a scăpat de arestul la domiciliu

* în urmă cu puțin timp, magistrații de la Curtea de Apel Galați au respins ca nefondată, contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila împotriva soluției din data de 16 noiembrie pronunţată de Tribunalul Brăila * prima instanță a înlocuit atunci măsura arestului la domiciliu, cu măsura preventivă a controlului judiciar

 

 

Decizie definitivă a Curții de Apel (CA) Galați. Inculpatul Husein Daniel Gabriel, zis ”Dasaev”, acuzat de tentativă de omor asupra baschetbaliștilor de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, a scăpat de arestul la domiciliu. Inițial, decizia privind înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar a fost luată de Tribunalul Brăila, în data de 16 noiembrie, însă procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au formulat contestație.

La data de 24 noiembrie, instanța superioară - CA Galați a respins ca nefondată, contestația formulată de procurori, astfel că ”Dasaev” a ieșit din arestul la domiciliu.

Judecătorii au constatat că inculpatul Husein Daniel Gabriel s-a aflat sub imperiul măsurii preventive a arestului la domiciliu până la data de 21.11.2020, inclusiv. Decizia este definitivă.

Prima instanță a luat această decizie ținând cont de conduita inculpatului, în perioada de 2 ani și 2 luni de arest preventiv și la domiciliu, perioadă în care nu au fost raportate încălcări ale regimului de detenție sau obligațiilor stabilite în sarcina sa. S-a arătat că riscul ca inculpatul să intre în contact cu victimele este inexistent, întrucât victimele nu sunt în țară, iar libertatea de mișcare a inculpatului este restricționată. Și nu în ultimul rând, au mai motivat judecătorii primei instanțe, starea de sănătate a inculpatului, care rezultă din documentele medicale depuse la dosar, este puternic afectată iar controlul judiciar este o măsură care îi permite tratamentul medical de specialitate necesar.

Intrucât decizia înlocuirii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar nu era definitivă, astfel că Dasaev nu putea pleca de acasă, în data de 18 noiembrie , Tribunalul Brăila a admis cererea inculpatului de a părăsi domiciliu pentru a se deplasa la o unitate spitalicească, pentru investigații și intervenţii medicale.

Dosarul în care inculpatul Husein Daniel Gabriel este judecat pentru infracţiunea de tentativă de omor se află pe rolul Tribunalului Brăila, judecata fiind în curs.

Reamintim că Dasaev a ajuns la arest după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat doi sportivi ai clubului de baschet Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei “The Music Pub” de lângă patinoar.

Inculpatul Husein a ajuns în arest la domiciliu, după ce în şedinţa din 19 iulie 2019, Curtea de Apel Galaţi a admis contestaţiile formulate de doi dintre inculpaţii din dosarul atacului de la “The Music Pub”. Astfel, Dasaev, acuzat de tentativă de omor, s-a mutat atunci în arest la domiciliu.
Categorie articol: 

Comentarii