Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DEFINITIV: 8 ani închisoare pentru criminalul din Penitenciarul Tichileşti

judecătorii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe Niculae Florin-Teofil, cel care i-a adus sfârşitul unui coleg de celulă, în 2015 • după ce a primit pedeapsa de 8 ani închisoare, inculpatul a contestat sentinţa, însă la Curtea de Apel Galaţi nu a avut mai mult noroc

 

Ucigaşul din Penitenciarul Tichileşti, Niculae Florin-Teofil, cel care i-a adus sfârşitul unui coleg de celulă, în septembrie 2015, şi-a primit pedeapsa definitivă, zilele trecute. El a fost condamnat, iniţial, de judecătorii Tribunalului Brăila, la o pedeapsă de 8 ani închisoare, pentru infracţiunea de omor, însă a declarat apel iar cauza a ajuns la Curtea de Apel (CA) Galaţi. La sfârşitul lunii iunie, instanţa a dat verdictul, iar acesta nu a fost în favoarea celui acuzat, el rămânând cu aceeaşi condamnare aplicată în prima instanţă. “Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Niculae Florin Teofil şi de partea responsabilă civilmente Centrul de Detenţie Brăila - Tichileşti împotriva sentinţei penale a Tribunalului Brăila. Menţine starea de arest a inculpatului Niculae Florin Teofil şi deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive de la 14.09.2015 la zi - 28.06.2017. Definitivă”, este soluţia pronunţată de CA Galaţi.

În plus, instanţa a mai dispus ca tânărul să plătească daune morale, civile, plus contravaloarea serviciilor medicale acordate victimei, valoarea totală ce trebuie achitată ridicându-se la aproape 100.000 lei.

În septembrie 2015, Niculae Florin Teofil, care era atunci minor, având doar 16 ani, aflat în arest preventiv l-a bătut crunt pe un coleg de celulă, chiar în penitenciar. Pumnii şi picioarele i-au adus sfârşitul lui Constantin M., din Bacău, care era încarcerat tot la Penitenciarul Tichileşti.

Potrivit procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, la data de 8 septembrie 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila - Serviciul de Investigaţii Criminale a fost sesizat de către angajaţii Penitenciarului de Minori şi Tineri Tichileşti cu privire la comiterea, în seara de 7 septembrie 2015, a unei fapte de agresiune. Persoana vătămată era Constantin M., de 16 ani, care a fost dus în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, iar apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Andrei” Galaţi - Secţia Neurochirurgie, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Cel care a aplicat loviturile a fost deţinutul Niculae Florin Teofil. Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, unde s-au efectuat cercetări, iniţial pentru tentativă la omor, iar ulterior pentru comiterea infracţiunii de omor, ca urmare a decesului victimei minore. În intervalul orar 18.00-18.30, inculpatul minor i-a aplicat victimei minore mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în zona capului, care au determinat starea de comă. Pe data de 13 septembrie, conform concluziilor Serviciului de Medicină Legală Galaţi, a intervenit moartea victimei. Diagnosticele puse de medici au fost: insuficienţă cardio-respiratorie, bronhopneumonie, contuzie şi hemoragie meningo-cerebrală.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila s-a dispus reţinerea inculpatului şi apoi arestarea. Anchetatorii au stabilit că altercaţia dintre cei doi, care avea să ducă la moarte, a pornit dintr-o ceartă banală. Agresorul însă, originar din municipiul Bucureşti, era oricum arestat preventiv pentru complicitate la omor calificat, o faptă gravă. Victima agresiunii, originară din Bacău, se afla în arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

În decembrie 2015, procurorii brăileni l-au trimis în judecată pe adolescentul care şi-a ucis colegul de celulă în bătaie. Oricum, Florin-Teofil Niculae mai este anchetat în şase dosare pentru tentativă de omor, viol asupra unui copil de 7 ani, furt, lovire şi distrugere.
Categorie articol: 

Comentarii