Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Declarația unică 2018: Mai puțin de o săptămână până la expirarea termenului de depunere

* data limită până la care contribuabilii trebuie să înregistreze formularul fiscal este luni, 16 iulie * ghidul de completare și formularul electronic sunt disponibile pe pagina web a Fiscului

 

Termenul pentru depunerea „Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” expiră în mai puțin de o săptămână, mai precis luni, 16 iulie, reamintește Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, formularul respectiv se depune de către persoanele care au obligația:

- declarării veniturilor realizate din România sau/și din străinătate în anul 2017;

- declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018;

- declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declarației online, până la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificației diminuează impozitul pe venitul net anual plătit și se aplică corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Declarația se poate depune și în format hârtie la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, însă instituția încurajează contribuabilii să opteze pentru varianta completării și transmiterii online a formularului fiscal. De altfel, formularul și instrucțiunile de completare pot fi descărcate de pe portalul www.anaf.ro.

Informații detaliate pot fi obținute prin accesarea secțiunii Asistență Contribuabili de pe aceeași pagină web, rubrica "Despre impozite și taxe – Despre impozitul pe venit" sau apelând la numărul 031.403.91.60. De asemenea, specialiștii structurilor de asistență pentru contribuabili oferă la sediile ANAF informațiile necesare în vederea completării și depunerii Declarației Unice.
Categorie articol: 

Comentarii