Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Decizie inedită a noilor şefi de la “Braiconf”: recuperarea bonusurilor şi primelor acordate în vară

• este vorba despre sume totalizând 3 milioane lei, acordate prin decizia fostului director general al companiei, Dan Simionescu

 

Consiliul de administraţie al SC “Braiconf” SA, proaspăt numit de noul acţionar  majoritar al companiei (SC “Electroargeş” SA), a decis efectuarea tuturor demersurilor legale pentru recuperarea unor prime şi bonusuri acordate în vara aceasta, mai precis în perioada 5 iulie - 8 august, în valoare de 3 milioane lei, prin dispoziţia lui Dan Simionescu, fostul director general şi preşedinte al consiliului de administraţie. Potrivit anunţului publicat în fluxul informaţional al Bursei de Valori Bucureşti BVB, noul board al firmei brăilene de confecţii a aprobat „efectuarea tuturor demersurilor legale în vederea recuperării sumei de peste 3.000.000 lei, plătită de Braiconf S.A., din dispoziţia directorului general/preşedinte CA, domnul Dan Simionescu, în perioada 5 iulie 2018 – 8 august 2018 (data până la care a deţinut funcţiile de director general si preşedinte CA Braiconf SA), cu titlu de prime/bonusuri/alte avantaje, fără hotărâre AGA, fără hotărâre CA, fără includerea în BVC 2018 etc. şi recuperarea tuturor şi oricăror sume astfel plătite”.

De punctat faptul că hotărârea noului CA nu aduce precizări cu privire la persoanele care au beneficat de acele bonusuri şi prime şi de la care ar urma acum să fie recuperate sumele respective până la incidenţa celor 3 milioane lei.

Acţionarii SC “Braiconf” au aprobat la adunarea generală ordinară din 20 septembrie revocarea mandatului tuturor administratorilor, membri ai Consiliului de Administratie şi numirea lui Constantin Ştefan în funcţia de preşedinte al noului board, având drept membri două persoane juridice: “Benjamins United” SRL - prin reprezentant permanent Avrămoiu Octavian - şi “CsoarpiSaints” SRL - prin reprezentant permanent Zisu Robert. Ca o paranteză, tot cu aceeaşi ocazie a fost stabilită şi remuneraţia acestora: 5.000 lei/lunar net pentru persoana fizică şi 25.000 lei plus TVA în cazul persoanelor juridice.

Reamintim că în vara acestui an producătorul de electrocasnice Electroargeş (ELGS) a anunţat că în urma achiziţiilor pe piaţa de capital şi-a majorat consistent portofoliul de acţiuni deţinute la “Braiconf”, ajungând la o deţinere de 60,5%, după ce în trecut figura cu 17,6%. Mai detaliat, potrivit Raportului privind deţinerile majore, publicat pe pagina web a Bursei de Valori Bucureşti, pachetul de acţiuni a crescut la 60,524% corespunzător unui număr de aproximativ 27,124 milioane de acţiuni la compania brăileană.
Categorie articol: 

Comentarii