Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Decizie şoc. Asistentul violator, liberat condiţionat

ieri, Judecătoria Brăila a admis cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Milcu Viorel • după aproape 2 ani de detenţie, s-a dispus punerea în libertate a asistentului violator care avea de executat o pedeapsă de 8 ani închisoare

 

Condamnat la o pedeapsă de 8 ani închisoare pentru viol, asistentul violator Milcu Viorel a reuşit să îi convingă pe judecătorii brăileni să îl lase în libertate. Ieri, magistraţii au admis cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat. Asistentul nu poate să plece încă din penitenciar, asta pentru că în cauză poate fi formulată contestaţie împotriva deciziei primei instanţe. Condamnatul Milcu a mai cerut de două ori liberarea condiţionată, însă solicitarea a fost respinsă până acum. Vârsta pe care o are, de peste 60 de ani, l-a ajutat se pare pe asistent să scape mai repede din închisoare. “Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Milcu Viorel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 8 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1700/2017 a Judecătoriei Brăila (mandat de executare nr. 1797/2018), dacă nu este arestat în altă cauză. Impune petentului condamnat obligaţia de a respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune Brăila, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune condamnatului Milcu Viorel să respecte obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, să respecte obligaţia de a nu comunica şi de a nu se apropia de victima infracţiunii. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Brăila în şedinţă publică, la data de 14 octombrie.

În februarie 2018, asistentul Milcu a primit condamnarea definitivă de 8 ani închisoare pentru viol la Curtea de Apel Galaţi. Reamintim că asistentul Milcu a batjocorit o minoră de 17 ani internată în spital pentru o operaţie de apendicită. Violul a fost comis în noaptea de 3 spre 4 iulie 2015, când fata a ajuns la spital. Urma să fie operată a doua zi, astfel că asistentul Milcu a preluat-o pe adolescentă şi i-a liniştit pe părinţii ei, pe care i-a trimis acasă. Asistentul a decis să îi administreze un calmant fetei, tocmai pentru a o face să intre într-o stare de somnolenţă şi să poată profita de ea. După cum au stabilit procurorii, pe perioada administrării medicamentului (Dormicum), inculpatul a intrat într-un dialog cu minora, întrebând-o, printre altele, dacă şi-a început viaţa sexuală. Asistentul a întreţinut raport sexual cu fata.

 
Categorie articol: 

Comentarii