Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Decizia de miercuri nu ne schimba obiectivul, evitarea retrogradarii"

Miercuri, dupa-amiaza, s-a hotarit linia pe care va merge de acum inainte echipa fanion a orasului Braila. Lotul CF Braila pentru returul sezonului competitional 2006-2007 va fi format in majoritate din braileni, singurii "stranieri" acceptati fiind cei trei jucatori galateni, Ghidarcea, Macare si Girleanu pentru ca ei nu au nevoie de cazare deoarece pot face naveta in fiecare zi.
Referitor la acest verdict, asteptat pe undeva, directorul executiv al echipei, Iancu Teodorescu, a declarat: "In urma seditei de miercuri s-a hotarit sa incepem crearea unei echipe numai cu braileni. Motivul este arhicunoscut, lipsa fondurilor. Nu mai putem asigura cazarea si masa jucatorilor adusi din tara si pe undeva este foarte bine pentru ca vom fi nevoiti sa dam credit copiilor din propria pepiniera. Pentru completarea lotului vom transfera jucatori de la Petrolul Ianca si Viitorul Insuratei. Prin luarea acestei decizii nu inseamna insa ca vom renunta la lupta pentru mentinerea in acest esalon. Va fi foarte greu, dar nu ne vom preda fara lupta".

Atentie sporita: Centrul de copii si juniori

Formarea unei echipe performante de seniori cu jucatori de pe plan local nu se poate face decit prin acordarea unei atentii sporite fotbalului juvenil. Iancu Teodorescu sustine ca eforturile conducerii au inceput sa dea roade si ca grupele de copii si juniori ale CF Braila au conditii bune de pregatire.
In alta ordine de idei, referitor la conditiile de pregatire ale echipelor de copii antrenate de Marin Oprea, directorul executiv al CF Braila a tinut sa faca urmatoarea precizare: "Clubul a asigurat conditii mai mult decit decente echipei care a participat la etapa de zona de la Tulcea. Grupa lui Marin Oprea a primit 80 de tricouri, tot atitea sorturi si 23 de milioane pentru aceasta deplasare. Atit am putut noi sa facem, pentru ca acestea sint in acest moment posibilitatile clubului. Daca parintii vor echipamente de milioane, adidasi scumpi este treba lor, noi nu ne putem permite acest lux.
Un lucru sa fie clar, la clubul nostru nu se percepe nici o taxa sportivilor, nici pentru pregatire si nici pentru legitimatii".

"Vom pune umarul sa salvam ehipa de la retrogradare"

Antrenorul Ionel Iuga nu a parut tulburat de hotarirea luata de catre oficialitatile brailene si, pe undeva, o considera corecta in conditiile actuale. Tehnicianul brailean a declarat ca aceasta coincide cu una dintre ideile lui mai vechi si ca este o provocare careia ii va face fata daca i se va acorda si timpul necesar ca sa o puna in practica.

- V-a luat prin surprindere aceasta decizie?
- Nu, nici pe departe nu m-a surprins. Nu o consider ca pe o solutie de conjunctura, pentru a nu retrage echipa din campionat, iar acest verdict nu ne schimba obiectivul pentru acest sezon si anume evitarea retrogradarii.
- Cum vi se pare totusi aceasta alternativa?
- Cind am venit la echipa, am propus doua variante. Prima, se referea la transferul citorva jucatori valorosi, pentru a alcatui o echipa performanta care sa se bata cu sanse reale la realizarea obiectivului nostru, cea de a doua, in care intra si o doza de risc, era crearea unei formatii alcatuite in majoritate din braileni, dar aceasta a doua varianta cerea si o perioada ceva mai mare de timp.
- De ce credeti ca s-a ajuns in aceasta situatie critica?
- Trebuie sa precizez ca in 2004, cind am fost chemat de primarul de atunci sa preiau Dacia Unirea eu am venit cu o astfel de propunere. Daca atunci am fi restructurat lotul nu mai aveam emotii si acum aveam o echipa adevarata. Dar ne-a interesat intotdeauna numai prezentul si nu ne-am gindit la viitor de aceea cred ca am ajuns in aceasta situatie.
- Pe cine veti miza in sezonul de primavara?
- In vizorul nostru au fost Viorel Gheorghe, Vasilica Gheorghe, jucatori care nu mai au nevoie de nici o recomandare, Cotea de la Dunarea Calarasi, Bodea de la Petrolul Ploiesti, Chirciu de la Sf. Gheorghe, Dragan de la Urziceni, insa asa cum am mai afirmat conditiile financiare nu ne permit achizitionarea lor. In aceste conditii vom miza pe jucatori de la echipele din Liga a III-a din judet, la care se vor adauga cei trei galateni, dar si Nicu Ciocea. Ii vom transfera pe Berceanu, Rosu, Moldoveanu, Bandarica, Bosoi, Costache de la Petrolul Ianca, Cosmin Dobre si Pislaru, un junior de doar 16 ani, ambii de la Viitorul Insuratei, pe Mita si Calatoaie de la CS Faurei. Il vom transfera pe jucatorul Avintului Ciresu, Perca si bineinteles le vom da credit jucatorilor din propria pepiniera Pascu, M. Coman, E. Coman, M. Munteanu, Hristian si nu numai.
- Cu acesti jucatori se poate evita retrogradarea?
- Nu sint alte solutii. Este foarte greu, dar noi toti vom pune umarul sa salvam ehipa de la retrogradare. Timp avem sa omogenizam echipa care va ataca returul. Am alcatuit un program de pregatire, vom efectua si un cantonament la munte in perioada 29 ianuarie - 9 februarie la care vor participa in jur de 25 de jucatori, am stabilit un calendar al meciurilor de verificare. Eu sint optimist si sper sa ne atingem obiectivul. Nu va fi insa un capat de tara daca vom retrograda. Cred in viitorul fotbalului brailean si de aceea am acceptat aceasta provocare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii