Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Decizia Curtii Constitutionale pune pe jar parlamentarii de Braila

Parlamentarii braileni au pareri impartite in ceea ce priveste decizia luata de Curtea Constitutionala. Amintim ca aceasta a respins joi sesizarea PD privind modificarile Parlamentului la Legea Referendumului, astfel ca presedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor participantilor la referendum. Astfel, in vreme ce reprezentantii PD si PLD prefera sa se abtina de la comentarii precizind numai ca li se pare incorect sa se schimbe regulile in timpul jocului, reprezentantii PSD sustin ca decizia e buna si ca va intra in vigoare pina la Referendum.
Senatorul PSD Aurel Simionescu considera ca din punct de vedere principial decizia e corecta: "Eu mereu am zis ca daca e sa actionam pe principiul similitudinii e firesc sa procedezi pentru destituirea cuiva la fel cum ai procedat pentru alegerea lui. Acest lucru a fost aplicat si in cazul Legii 215, cea privind destituirea presedintilor CJ, a viceprimarilor....Ei erau numiti cu jumatate plus unul din numarul alegatorilor si demisi cu doua treimi. Dar situatia s-a remediat. Asa ca din punct de vedere principial e corect ce a decis Curtea Constitutionala. Singura discutie mai ramine de cind va intra in vigoare aceasta masura. Legea spune ca la 3 zile de la aparitia in Monitorul Oficial. Deci, eu zic ca pina la Referendum va fi in vigoare".
In ceea ce il priveste, deputatul PSD Mihai Tudose a precizat ca decizia Curtii Constitutionale nu face decit sa puna in ordine lucrurile si sa puna capat discutiilor: "Decizia Curtii ajuta la umplerea unui vid legislativ. Nu vad rostul zbaterii PD. Nu inteleg de ce se chinuie atit sa faca contestatii peste contestatii, in contextul in care Basescu a spus ca oricum el cistiga Referendumul... Eu cred ca o sa intre in vigoare pina la data la care o sa aiba loc Referendumul".

"La noi mereu se schimba regulile in timpul jocului"

In ceea ce il priveste pe senatorul PLD Dan Sabau, acesta a declarat ca prefera sa nu comenteze decizia luata de Curtea Constitutionala. In schimb, ne-a precizat: "Nu e normal sa fie aplicata decizia asta la Referendum. La Venetia s-a stabilit ca decizii de acest gen intra in vigoare la un an dupa ce populatia s-a obisnuit cu ideea. Este descalificant pentru modul in care se face politica in Romania. La noi mereu se schimba regulile in timpul jocului... Trebuia sa ne asteptam la asa ceva".
De aceeasi parere s-a aratat si deputatul PD Horia Vasioiu care a subliniat faptul ca inca nu s-a lamurit in privinta datei de aplicare a hotaririi Curtii Constitutionale: "Trebuie sa vorbesc cu mai multi specialisti, sa vad mai clar despre ce e vorba ca am unele nelamuriri. Legea nu se aplica retroactiv. Nu comentez acum, ma voi informa mai bine".
Categorie articol: 

Comentarii