Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Decesul lui Virgil Stilistul. Ambulanţa susţine că a făcut tot ce a putut

• managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila ne-a spus că personalul care a ajuns la solicitare a acordat toate îngrijirile medicale necesare pacientului  • de asemenea, dr. Ichim Rareş, cel indicat de nepoata lui Virgil Ionescu că ar fi fost la solicitare, ne-a sunat pentru a dezminţi această afirmaţie, susţinând că este vorba despre alt coleg

 

Cazul morţii celui mai cunoscut stilist din Brăila, Virgil Ionescu, continuă cu precizări venite din partea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, după ce rudele bărbatului au acuzat atât personalul medical de la Salvare, cât şi pe cel al Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Managerul SAJ, dr. Viorica Iuga, ne-a explicat prin telefon că atât asistenta care a ajuns prima dată la solicitare, cât şi medicul au făcut tot ce trebuia din punct de vedere medical pentru a-i salva viaţa pacientului. Mai mult, doctorul care a sosit la faţa locului nu este cel pe care l-a indicat nepoata lui Virgil. Fata ne-a scris că dr. Ichim este cel care a venit pe 21 august, când stilistul a suferit un accident vascular cerebral. Ieri, doctorul Ichim Rareş, angajat al SAJ Brăila, ne-a sunat la redacţie pentru a clarifica acest aspect. “Nu am fost eu la acea solicitare, ci un alt coleg”, ne-a spus acesta. Acest lucru ne-a fost confirmat şi de manager, care ne-a declarat că este vorba despre un alt medic al serviciului.

“Nu este adevărat ce se spune. Cred că e răutate din partea oamenilor. V-au spus ce expresii au folosit persoanele care erau de faţă şi dădeau indicaţii? Vă asigur că s-a făcut orice era posibil şi de către asistenta care a ajuns prima la solicitare, şi de către doctorul care a ajuns ulterior. Şi tot acelaşi doctor a fost cel care l-a dus şi la Bucureşti, deşi a primit cuvite grele. Mai mult de atât, nu ştiu cu ce am fost vinovaţi. Nici măcar nu a fost vorba de dr. Ichim, nici la una, nici la alta. Oricum, nu contează numele doctorului, pentru că nu a fost vorba despre nicio răutate sau neştiinţă din partea noastră. Din păcate, din ce ştiu eu, inundaţia ventriculară e ceva care, indiferent dacă e trimis în următorul minut sau în următoarele 12 ore, are acelaşi efect...Păcat, era un băiat tânăr”, ne-a spus dr. Iuga.

Reamintim că Virgil Ionescu, în vârstă de 40 de ani, cunoscut ca Virgil Stilistul, a suferit un accident vascular cerebral pe 21 august. Acesta a decedat 10 zile mai târziu, după ce a fost operat la Spitalul Universitar Bucureşti. Ulterior publicării articolului despre decesul stilistului, rudele acestuia au dorit să aducă unele precizări, acuzând Ambulanţa şi personalul Unităţii de Primiri Urgenţe că nu ar fi făcut la timp transferul către spitalul din Bucureşti, unde a fost operat. Nepoata lui Virgil susţine că au aşteptat cel puţin 9 ore la UPU pentru transferul pacientului în Capitală.

 
Categorie articol: 

Comentarii