Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A debutat prima etapa a concursului de evaluare in educatie

A inceput prima etapa a concursului de evaluare in educatie, care se desfasoara timp de o luna. Sint vizate disciplinele matematica, limba romana, limba engleza si fizica. Simbata, in toate scolile a avut loc concursul de matematica destinat elevilor din clasele a II-a - a XII-a. Pentru elevii din clasele primare evaluarea la matematica a durat o ora, pentru cei de la gimnaziu doua ore, iar pentru cei de la liceu trei ore. Presedintele comisiei nationale de evaluare este profesorul Constantin Nastasescu.
Noutatea acestor concursuri de evaluare externa consta in faptul ca le da elevilor posibilitatea sa-si verifice cunostintele pe etape de parcurgere a materiei, in vederea obtinerii unor rezultate bune la viitoarele examene si concursuri, precum Evaluarea Nationala la clasa a IV-a, Teze Unice, Bacalaureat, Admiterea la facultate. O astfel de evaluare periodica asigura o asimilare ritmica a materiei, precum si o achizitie de competente la un nivel corespunzator pentru finalitatile urmarite de fiecare elev. In acest fel se diminueaza riscul de a acumula goluri in cunostinte si apare posibilitatea de a fi descoperite acele segmente de materie pe care elevul nu le stapineste suficient, astfel incit sa le poata remedia la timp, a precizat inspectorul de matematica, prof. Catalin Stanica.
Concursul de evaluare educationala are trei etape de evaluare curenta, in care se analizeaza gradul in care sint atinse de catre elevi obiectivele disciplinei. Etapa I este predictiva, iar subiectele vor solicita cunostinte din anii anteriori si semestrul I, etapa a II-a este de evaluare si se va desfasura in perioada februarie - mai 2009, iar etapa a III-a este cea de bilant scolar si va avea loc in iunie. Orice elev, indiferent daca a participat sau nu la etapele anterioare, poate participa la concurs.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii