Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De ziua ei, la Brăila, lu' Sfânta Marie i-a căzut părul din nas

Şi vreau să vă spun că am fost pătruns până în măduva oaselor de spiritul Brăilei, spirit care, iată o veste bună, de la an la an este tot mai prezent printre noi, fiind aproape imposibil de nerecunoscut. M-am plimbat eu preţ de vreo 20 de minute pe faleză, după care am zis să mă aşez la o terasă ceva, să bărbieresc o bere. Evident, am ales o masă cu vedere la Dunăre, să mă dezmierde damful ăla de apă dulce, mirosind a peşte şi, pe alocuri, a pet-uri şi a motorină. Numai că în loc de damf de apă de Dunăre am primit miros de fecale. Cunoaşteţi problema, e atât de veche, încât cetăţenii nici nu se mai obosesc să o reclame pe undeva, de parcă s-ar fi obişnuit să trăiască cu ea.

Bre n-auzi, în Brăila miroase în mod frecvent ca într-un coteţ cu 5.000 de porci, dar ca de Sf. Maria parcă nu a puţit niciodată atât de crâncen. Nu ştiu ce naiba s-o fi întâmplat. Să fi dat Caruz drumul la aer condiţionat la fermele lui? Nooo, nu cred, pentru că la cât de scârţar este Caruz, mai degrabă ar prefera să moară de cald, decât să plătească cu 3 Kw mai mult la factura de energie electrică. Să le fi dat Caruz porcilor lui să mănânce dopuri de plută, ca să mai facă economie la furaje? Se prea poate, dar nici asta parcă nu justifică mirosul devastator care a pus stăpânire pe faleză, şi pe Centrul Vechi, de Zilele Brăilei.

Habar nu am ce anume s-a întâmplat şi nici nu vreau să îmi mai dau cu presupusul pentru a dibui cauza putorii. Vreau doar să remarc că nenea Caruz a reuşit încă o dată să anestezieze un oraş întreg, să le facă brăilenilor o nouă surpriză plăcută. E bine că măcar de sărbători înţelege şi afaceristul Caruz să se facă util pentru comunitatea de pe urma căreia s-a făcut milionar în euro. Sper că şi de Crăciun, când este ziua de naştere a conducătorului mult iubit Ghe. Bunea Stancu, nenea Caruz să continue pe aceeaşi linie şi să asigure Brăilei nişte sărbători de iarnă mi-nu-na-te, de mai mare dragul să ieşi la plimbare pe Regală cu masca pe figură.
Categorie articol: 

Comentarii