Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Revelion să străluciţi ca Tigrii

* nu trebuie să lipsească nici poşetuţa de seară, asortată cu încălţămintea * dorinţa pusă la miezul nopţii are toate şansele să se împlinească

Noaptea dintre ani trebuie să vă găsească îmbrăcaţi frumos, iar doamnele şi domnişoarele ştiu cel mai bine despre ce vorbesc, mai ales că o vorbă din bătrâni spune că dispoziţia din seara de Revelion îţi va influenţa starea de spirit din tot anul următor.
Cum 2010 este anul Tigrului, se spune că este bine să porţi culori strălucitoare, paiete, bijuterii preţioase, lucioase, chiar dacă nu sunt din aur sau argint. Întotdeauna ţinuta trebuie să ţină cont de ambianţă, de codul vestimentar şi propriul tău stil. Ca să nu vă simţiţi stânjeniţi sau ca pasările paradis printre bibilici, ar fi bine să vă îmbrăcaţi în concordanţă cu ceilalţi invitaţi. Sunt rochii de Revelion potrivite pentru o petrecere cu prietenii, rochii de Revelion ce se asortează perfect cu decorul de familie, ţinute de gală, sau veşminte potrivite unei petreceri în club. Dacă aţi luat decizia să petreceţi seara dintre ani în familie, atunci cu siguranţă nu veţi avea nevoie de o toaletă extravagantă. Dar acesta nu este un motiv să vă neglijaţi! Până şi o banală pereche de blugi asortaţi cu o bluză trendy decoltată sau dintr-un material preţios pot constitui o variantă demnă de luat în seamă pentru ţinuta de Revelion. Dacă vreţi să vă puneţi în evidenţă picioarele, atunci nu ezitaţi să alegeţi o rochie sau o fustă midi, uşor evazată, de calitate, care va da o notă de eleganţă. Pentru o petrecere într-un club, puteţi alege dintr-o multitudine de ţinute. O fustiţă scurtă asortată cu o pereche de colanţi negri şi ghete sau cizme, însă neaparat cu toc!, şi o bluză colorată, pantaloni trei sferturi purtaţi cu un top îndrăzneţ, oricum, în acest caz combinaţiile sunt limitate doar de imaginaţie.

30MODA2Moda anilor '50 în preferată pentru 2010

Dacă ai deja rezervată o masă la un restaurant, atunci ţinutele trebuie să fie elegante. O rochie cu un decolteu adânc, cu talia marcată ar fi rochia ideală şi trendy într-o asemenea situaţie. Rochiile care dezgolesc umerii sau combinaţiile de fuste elegante purtate cu topuri din materiale potrivite pentru o asemenea ocazie se pot transforma într-o toaletă ideală de Revelion. În acest sezon, rochiile au "explodat" pe podiumuri: cele mai variate modele, culori şi texturi mai puţin clasica rochie neagră. Anul acesta însă e bine să fiţii extravagante, să încercaţi altceva, chiar dacă pentru unele a fi extravagant însemnă să accesorizeze o rochie, simplă, dreaptă, cu o eşarfă viu colorată din mătase, naturală dacă vă permite buzunarul. Specialiştii au optat în acest an pentru auriu şi argintiu, satin, mătase, iar rochiile tind către moda anilor '50, dar puteţi opta şi pentru vedetele acestui sezon, gri şi mov, sau chiar roşu şi verde. Dacă rochia este strălucitoare, accesoriile ar trebui să fie şi ele strălucitoare dar micuţe. Tinerele rock-eriţe pot opta pentru o ţinută mai puţin convenţională: o rochie scurtă din lurex şi colanţi sau o rochie cu mâneci trei sferturi, care arată mult mai bine şi mai sofisticat în această combinaţie decât o rochie fără mâneci. Pantofii trebuie să fie şi ei cu tocul înalt şi ascuţit, la care se vor adăuga poşete argintii din piele şi o centură masivă în aceeaşi nuanţă.
Femeile indecise în privinţa propriului stil, pot opta pentru un taior şi un top delicat din satin, ca şi pantalonii care subliniază linia corpului. Pantofii trebuie să fie şi ei eleganţi, asortaţi cu o poşetuţă de seară din satin.
Bineînţeles că linia articolelor vestimentare pe care le veţi purta trebuie să ţină seama şi de corpul şi silueta fiecăreia. Chiar dacă în acest sezon trendurile ne propun să purtăm rochii sau bluze cu o talie foarte marcată, dacă avem probleme cu ceva kilograme în plus sau minus este indicat să ne îndreptăm atenţia către alt gen de croieli. De exemplu, o bluză lungă şi dreaptă cu umerii goi va crea impresia unei siluete longiline, iar una colorata şi cu imprimeuri va "împlini" o siluetă slăbuţă.

Cizme sau sandale pentru seara de Revelion?

Cu siguranţă vei avea nevoie de o poşetă în care să ai la îndemână rujul, pudra sau orice alt produs cosmetic de care simţi că nu poţi să te desparţi. Poşeta va trebui să fie de dimensiuni reduse şi, dacă este posibil, să fie asortată cu încălţămintea. Şi pentru că este vorba de o petrecere deosebită, chiar dacă este iarnă, poţi alege să porţi orice fel de încălţăminte doreşti, însă în ton cu restul ţinutei pentru seara dintre ani. Ai de ales între sandale, pantofi decupaţi sau cizme.

30moda3Machiaj auriu, argintiu sau discret

Machiajul este etapa finală în crearea imaginii de Anul Nou. Cum tigrul este un animal puternic şi curajos, şi machiajul ar trebui să fie făcut în culori aprinse, strălucitoare, iar ideile să fie îndrăzneţe, inclusiv până la extravaganţă şi controversă. În acest an machiajul poate include paiete şi pietre preţioase, pudră sclipitoare şi farduri de obraz luminoase.
Make-up-ul, realizat în tonuri aurii, va fi cel mai în vogă de Revelion. În acelaşi timp pot fi utilizate culori de diferite intensităţi. Pudra sclipitoare va reda nuanţelor aurii în make-up o radianţă specială. În plus, poate fi aplicată nu doar pe obraz, dar şi pe umeri şi claviculă. Fardurile de ochi cu paiete trebuie să fie pe pleoapele fiecărei frumoase în ajunul Anului Nou 2010, dar principalul este să nu exageraţi. Sclipiciul ar trebui să se aplice foarte atent, doar în etapa finală. În afară de pleoape, paietele pot fi aplicate pe sprâncene sub forma unei benzi foarte subţiri. Fardurile lucitoare de asemenea nu vor fi de prisos. Genele în acest an ar trebui să fie cât mai provocatoare. Este fericită acea femeie care are gene lungi. Trebuie să fie aplicate mai multe straturi de rimel pentru a da genelor volumul maxim. Oricât de lungi ar fi, nu ar încurca nici genele false sau chiar penele decorative mici de păun, cum poartă frumoasele veneţiene, recomandate pentru petrecerile exclusiviste. Se poate folosi şi rimelul colorat, dar este necesar să se aleagă cu grijă combinaţia de culori pentru a nu cădea în ridicol.
Fardul de obraz poate avea diferite nuanţe, de la roz deschis la piersic şi auriu. Acesta trebuie aplicat nu doar pe pomeţi, ci şi pe bărbie, vârful nasului, tâmple şi mijlocul frunţii.
Buzele ar trebui să fie şi ele bine conturate, iar pentru aceasta puteţi utiliza creionul corect ales. Pentru a face mai mare volumul buzelor, aţi putea aplica un strat de ruj, apoi să le umeziţi cu un şerveţel şi să aplicaţi pudră, iar deasupra cel de-al doilea strat de ruj. Astfel buzele vor părea mai voluminoase şi vor obţine o culoare mai pronunţată.
Intensitatea, pretenţiozitatea, epatarea într-adevăr este în vogă şi vă va ajuta, însă doar atunci când nu exageraţi. Pentru a nu fi ca un pom de Crăciun, cel mai bine este să respectaţi anumite limite. Dacă decideţi că cea mai bună opţiune pentru Anul Nou vor fi ochii pronunţaţi până la epatare, mai bine să lăsaţi buzele naturale. Pentru ele puteţi utiliza un luciu blând sau ruj de nuanţe pale. Şi invers - buzele pronunţate şi pasionale exclud aplicarea fardurilor strălucitoare. Cel mai bine în acest caz este să folosiţi doar rimel.
Excepţie pot face tipurile de machiaj, unde se foloseşte o singură gamă de culori pentru toată faţa.

30moda4Dorinţa pusă la miezul nopţii are toate şansele să se împlinească

Obiectul pe care îl veţi ţine în mână de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care puneţi mâna imediat după ora 12 va fi cel mai important plan al vieţii voastre în anul care vine. Dacă ţineţi bani în mână vă va merge bine cu banii tot anul, dacă vă ţineţi iubita sau iubitul de mână vă va merge bine cu dragostea tot anul, iar dacă ţineţi paharul în mână va fi un an vesel.
Foarte important: dorinţa pusă la miezul nopţii de Revelion are toate şansele să se împlinească. E bine să aveţi pe masa de Anul Nou crenguţe de vâsc pentru că aduc noroc. Veţi avea ghinion dacă intraţi fără nici un ban în buzunar în noul an şi de aceea este bine să aveţi bani în fiecare portofel. E bine să nu vă găsească anul nou cu datorii, altfel veţi avea datorii tot anul.
Primul om care vă trece pragul în prima zi din noul an va influenţa tot anul. Persoanele blonde sau roşcate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc. Prima persoană care vă sună sau vă bate la uşă în prima zi din noul an trebuie primită. Nu trebuie să aruncaţi nimic din casă în prima zi de an nou, nici măcar gunoiul! E bine ca ceva sau cineva să vă intre în casă în prima zi din anul nou, nu să iasă! Faceţi ceva, cât de mic, care are legătură directă cu munca dv. în prima zi a noului an pentru a vă merge bine la serviciu tot anul. Nu spălaţi nimic în prima zi a noului an. Această zi trebuie să vă găsească în curăţenie deplină, deci e bine ca înaintea anului nou să faceţi curăţenie şi în cele mai ascunse colţuri. Îmbrăcaţi ceva nou pe 1 ianuarie. Faceţi mult zgomot la miezul nopţii dintre ani pentru a alunga spiritele rele: clopoţei, petarde etc. Nu împrumutaţi bani şi nu faceţi datorii pe 1 ianuarie. Aduce noroc să mănânci carne de porc sau linte de Anul Nou, care va fi luminos şi bun dacă se lasă o lampă sau o lumânare aprinsă până la ziuă. E bine să purtaţi şi ceva roşu în noaptea de Revelion. Ceea ce faci în ajun de An Nou vei face tot anul următor. Copiii născuţi de Anul Nou sunt foarte norocoşi.
Categorie articol: 

Comentarii