Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De pe cer, cu motorul pe pista de dirt track

Unul dintre cei mai titraţi piloţi prezenţi în week-end pe aerodromul de lângă Vădeni, care a uimit publicul cu demonstraţiile de motoparapantă, îşi dă din nou întâlnire cu spectatorii brăileni iubitori ai sporturilor cu motor, în luna iunie. De data aceasta, Marian Cojocaru, din Giurgiu, căci despre el este vorba, promite să facă spectacol, nu doar pe cer, ci mai ales pe pista de dirt track de pe Stadionul Municipal Brăila, unde va concura la etapa Campionatului European de Speedway. Imediat după evoluţia de la mitingul aviatic "Borş de peşte" organizat de "Aerial Club", Marian Cojocaru ne-a dezvăluit surpriza pe care o pregăteşte publicului brăilean, nu înainte de a ne împărtăşi câteva impresii despre evenimentul de la Vădeni. "Evenimentul a avut o organizare deosebită, de care s-a ocupat prietenul meu, Albert Malaxa, un sufletist al aviaţiei în zonă, vremea a fost superbă şi publicul destul de numeros. Noi am susţinut frenetic aeroclubul din Brăila, de când era pe vechea bază aeriană de la Pegas. Am fost şi acolo la miting, şi de când s-a mutat aici, la toate ediţiile. Practic, ne susţinem reciproc: şi eu sunt un proprietar de aerodrom la Comana, lângă Bucureşti, judeţul Giurgiu şi ne întâlnim cu toţii, zburăm la evenimente de acest gen, în toată ţara, e bine că se face ceva", ne-a spus pilotul de paramotor.
În 2008, Marian Cojocaru, angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung zbor cu paramotorul, fiind vorba despre o distanţă de 380 de kilometri, între Metz şi Luxembourg, parcursă în şase ore. Când nu zboară, Marian Cojocaru îşi face timp şi pentru cealaltă pasiune a sa, motociclismul, unde încearcă să se menţină în topul clasamentului naţional de speedway, care este dominat de brăileni.
"Dirt-track-ul a fost singura ramură sportivă din motociclism care a avut performanţe internaţionale. Din fericire pentru dvs, ca brăileni, aveţi un centru important în Brăila. Din păcate, nu sunt sprijiniţi de autorităţile locale, li se pun numai beţe în roate, se zbat în sărăcie, începând de la materiale, bani de deplasare, locaţie de antrenament. Iar asta, în ciuda faptului că băieţii chiar fac performanţă, de câţiva ani de zile ies campioni, vicecampioni, au multe competiţii internaţionale câştigate - este vorba de Toma Alexandru, un pilot inimos. Sperăm să ne revigorăm pe viitor. Eu m-am retras din performanţă din 1996, dar anul acesta mi-am rupt un pic din timpul de zbor pentru speedway şi zic că mă menţin bine, în primii trei în clasamentul naţional", ne-a spus Marian Cojocaru.
Stadionul Municipal din Brăila va găzdui, în data de 11 iunie, etapa de calificări a Campionatului European Individual de Speedway.
"Dacă mă vor ajuta condiţiile meteo, voi face şi la stadion un număr acrobatic, înaintea evenimentului de motociclism, cu aterizare pe pistă, iar de acolo pe motocicletă şi apoi la curse. Ar fi drăguţ să vină lumea şi acolo, să vadă că se poate face spectacol şi în cer, şi pe pământ", a promis Marian Cojocaru.
Categorie articol: 

Comentarii