Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"De la satul brăilean, la satul mondial"

În perioada 26 octombrie - 7 decembrie, se urmăreşte obţinerea a 20 de formatori în domeniul autocunoaşterii şi dezvoltării personale, dintre tinerii din mediul urban, formarea a 40 de tineri din mediul rural pentru o mai bună dezvoltare personală de către colegii lor din urban şi un schimb de experienţă culturală între tinerii implicaţi în proiect din Brăila şi din patru sate brăilene, Zăvoaia, Dudeşti, Roşiori şi Ciocile şi realizarea unui blog unde tinerii să poată discuta. Aceste schimburi se vor realiza prin vizite reciproce, timp de trei zile.

"Scopul proiectului este dezvoltarea personală a tinerilor printr-un schimb de experienţă culturală între mediul urban şi mediul rural, astfel încât cei de la sat să fie mai bine pregătiţi pentru integrarea în «satul mondial», iar cei de la oraş să cunoască şi să păstreze tradiţiile şi obiceiurile specifice zonei", a spus coordonatorul proiectului, profesoara Georgiana Troia. Directorul şcolii gazdă, prof. Petruţa Simionescu, a evidenţiat faptul că acest proiect care implică părinţi, elevi şi profesori este în spiritul proiectului său managerial şi că realizarea lui îi arată faptul că şcoala este pe drumul cel bun. Reprezentantul STX Brăila, Şantierul naval, Mădălin Gorciu, a spus că s-a implicat în proiect pentru că se discută mult despre egalitatea de şanse, dar se face foarte puţin şi a vrut să ajute în acest sens. Directorul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati", Dragoş Neagu, consideră că acest proiect vine în întâmpinarea proiectelor instituţiei pe care o conduce, de accesibilizare a informaţiei în mediul rural şi a propus ca după finalizare să se formeze grupuri de voluntari în sate, care să continue formarea sătenilor interesaţi. La eveniment au mai participat Eliza Aron şi Marilena Datcu de la Asociaţia "Pentru voi", care s-au oferit să sprijine proiectul cu cazarea tinerilor din sate în Brăila şi Viorica Tănase, de la Inspectoratul Şcolar.

Proiectul este derulat de Asociaţia de părinţi-elevi-profesori a Grupului Şcolar "Saligny", în parteneriat cu: S.C. STX Brăila S.A, Centrul de Creaţie, Teatrul "Maria Filotti", Asociaţia Pro Democraţia, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", ONG-ul "Pentru voi" şi Inspectoratul Şcolar Judeţean şi este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii