Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De ieri, Brăila are oficial echipă de volei feminin

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Hotelul Sport, s-a oficializat revenirea oraşului Brăila printre centrele de tradiţie din voleiul feminin românesc.
Iniţiativa deputatului Viorel Balcan de a înfiinţa o echipă de volei feminin, despre care cotidianul Obiectiv Vocea Brăilei a scris în exclusivitate, în urmă cu două luni, a prins contur.
CSM Braiconf are acum antrenor, în persoana profesorului Vladimir Stănescu, un tehnician care are în palmares două promovări cu echipe din Sibiu şi Târgovişte, dar şi multe alte succese în plan profesional la Braiconf şi LPS Brăila, şi ultima la Cluj, unde la finalul stagiunii recent încheiate a reuşit să menţină Universitatea pe prima scenă a voleiului feminin românesc.
Din staff-ul administrativ fac parte Ionel Antihi, Vasile Puiu, Eugen Iacob, însă o contribuţie importantă la realizarea obiectivului echipei o vor avea directorul DJST, Alin Badiu, şi cel al CSM, Aurel Dumitru Blănaru, conducătorul bazei sportive unde nou înfiinţata formaţie de volei se antrenează deja şi unde îşi va susţine partidele de pe teren propriu.

"Sper să am mână bună, ca la handbal"

În 2004, Viorel Balcan împreună cu doi dintre actualii colaboratori, Antihi şi Puiu, a creat-o pe noua HC Dunărea, iar echipa de handbal a avut un traseu ascendent, obţinând un loc trei în campionatul intern şi participări notabile în Challenge Cup, EHF şi Cupa Cupelor.
Balcan speră ca şi nou înfiinţata formaţie de volei să meargă pe acelaşi traseu.
"Sper să am mână bună, ca la handbal. Avem un colectiv tehnic şi unul administrativ cu experienţă, iar lotul este aproape conturat. Mai avem nevoie de două jucătoare experimentate, cu care, de altfel, suntem în tratative şi probabil că, până la finalul săptămânii viitoare, să parafăm transferurile. Avem o pepinieră la LPS, de unde în timp s-au ridicat multe jucătoare, care din nefericire acum reprezintă alte cluburi. De acum încolo voleibalistele valoroase de la LPS vor continua activitatea la echipa de senioare, CSM Brăila", a declarat Viorel Balcan.
Sursa citată a anunţat şi obiectivul echipei pentru viitorul sezon, nu înainte de a face cunoscut faptul că toate fondurile necesare supravieţuirii ei există deja şi că ele sunt fonduri private.
"Obiectivul este clar, promovarea pe prima scenă a voleiului feminin românesc. Aceasta este perioada cea mai dificilă. Pentru că am plecat de la zero, acum ne ocupăm de procurarea echipamentelor de joc, de procurarea unui fileu şi a scaunului arbitrului, precum şi de toate formalităţile care se fac la federaţia de specialitate. Vom susţine echipa exclusiv din fonduri private şi de aceea facem şi un apel la toţi cei care iubesc voleiul să vină alături de noi. Aşteptăm ca spectatorii să vină ca pe timpuri la sala Carantina şi să o susţină pe CSM Brăila", a mai adăugat Viorel Balcan.

"Este un eveniment fericit pentru mine, a renăscut voleiul la Brăila"

De luni, componentele echipei CSM Brăila au început antrenamentele. Pregătirile pe plan local vor continua şi săptămâna viitoare, perioadă în care se va completa lotul pentru viitorul sezon, după care va urma un cantonament montan de două săptămâni.
În lotul actual sunt 9 voleibaliste, iar 5 dintre ele, Adriana Dudnic Dumitru, de patru ori campioană cu Oţelul Galaţi, Elena Ivan Girip, Nicoleta Lascu, Georgiana Lascu şi Loredana Lungu au deprins tainele voleiului la LPS Brăila, celelalte componente ale echipei fiind Georgiana Tudosie (CSM Bucureşti), Andreea Arhip (CS Pro-Volei Botoşani), Ecaterina Ghiţă (Focşani), Georgiana Tisianu (CS Volei 2004 Tomis Constanţa).
"Este un eveniment fericit pentru mine, a renăscut voleiul la Brăila. Avem un singur ţel, promovarea în Divizia A1. Lotul este deja unul pe măsura aspiraţiilor noastre şi menţionez că toate voleibalistele au evoluat în Divizia A1. Vor mai veni două, trei voleibaliste valoroase. După cantonamentul montan vor urma meciurile de pregătire şi, bineînţeles, un turneu va fi la Brăila, unde sperăm ca la toate partidele sala din Complexul Carantina să fie arhiplină", a declarat antrenorul Vladimir Stănescu.
Sunt tratative cu mai multe jucătoare, două dintre ele fiind brăilence cu multe performanţe la activ, Andreea Iliescu de la VC Unic LPS Piatra Neamţ şi Alexandra Trică, ambele componente ale naţionalei de senioare.

Braiconf este deja legendă, CSM Brăila vrea să reînvie tradiţia

Braiconf Brăila a participat 13 ani în eşalonul secund, însă la finalul sezonului 1989-1990 a promovat în Divizia A. La finalul campionatului 1991-1992, Nuţi Trică şi colegele ei obţineau medaliile de bronz ale competiţiei interne, iar după următorul schimbau bronzul în argint sub comanda profesorului Jean Preda.
Formaţia brăileană s-a retras din activitatea competiţională în 2005, iar în 2008 s-a desfiinţat.
CSM Brăila are deja un nucleu valoros de jucătoare şi vrea să reînvie tradiţia voleibalistică în oraşul de la Dunăre.
Categorie articol: 

Comentarii