Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De data aceasta, brailenii si oficialitatile chiar au sarbatorit Unirea Principatelor

Sambata, pe 24 ianuarie, cea de-a 150-a aniversare a Unirii Principatelor a fost sarbatorita, la Braila, asa cum se cuvine. Daca anul trecut manifestarile au fost lipsite de seva, iar acum doi ani brailenii nici macar nu au dat curs invitatiei autoritatilor, anul acesta, se pare ca alesii au fost mult mai inspirati in organizarea evenimentului. Incepind cu ora 10.00, in holul Casei Tineretului, invitatii au putut viziona cateva lucrari traditionale ale Centrului de Creatie, dar si 60 de lucrari de pictura realizate de prescolarii gradinitelor din oras. In deschiderea evenimentului, actorul Florin Chirpac a rostit Proclamatia Unirii. Apoi a urcat pe scena prefectul judetului, Mihaela Marcu, care a evocat momentul "24 ianuarie 1859".
Parintele vicar Daniel Olteanu a transmis mesajul Patriarhului Romaniei, Preafericitul Daniel si a Preafericitului parinte Casian, episcopul Dunarii de Jos. S-a continuat cu un scurt program artistic prezentat de elevii Scolilor "Al. I. Cuza", "V. Alecsandri" si "M. Kogalniceanu".
De la Casa Tineretului, manifestarile s-au mutat pe Platoul din Piata Independentei. Acolo, atat oficialitatile cat si o multime de braileni, au depus flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza. Momentul culminant al manifestarii a fost hora unirii. Cei aflati in fata Piata, alaturi de prefectul Mihaela Marcu, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, si edilul sef, Aurel Simionescu, s-au prins de mana, ocupand aproape tot platoul din fata Primariei. Apoi, la invitatia primarului, brailenii au coborat pe Esplanada pentru un pahar de vin fiert, primit gratuit, si un spectacol de dans si muzica populara. Spectacolul a fost oferit de elevii Scolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" si Ansamblurile din localitatile Ciocile si Insuratei.
Totul a fost scurt si la obiect, astfel incat, nimeni nu s-a plictisit de discursuri interminabile sau momente fara noima.
Mnifestarile au fost organizate de Prefectura Judetului Braila, Consiliul Judetean Braila si Primaria Municipiului Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii