Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De ce sunt ei speciali?

Într-o perioadă în care populaţia, din ce în ce mai mai sărăcită de la an la an, abia mai face faţă birurilor puse pe cap de locuitor, îmbuibaţii neamului s-au trezit brusc din moţăială sau din somnul de frumuseţe din fotoliile de parlamentari şi, fără pic de ruşine, şi-au votat pensii speciale care vor ajunge la 4600 lei pentru un ales cu trei mandate. Dar de ce trebuie să primească ei, în plus, aceşti bani? De ce sunt ei speciali? Ce a făcut pentru noi această gaşcă de profitori, care susţine că nu poate pune semnul egal între un demnitar şi un cetăţean normal? "Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic ş.a.m.d." , susţine deputatul PSD Marius Manolache, fin al prim-ministrului Victor Ponta, urmărit şi el penal, ca şi naşul Pinochio, fugit la Înalta Poartă să-şi repare beteşugurile. Cine este acest Manolache care spune că parlamentarii români sunt "în urmă" faţă de colegii din Uniunea Europeană şi că "această reglementare trebuia făcută de mai mult timp, de fapt"?
Dar noi, românii, care de un sfert de secol răbdăm umilinţele unor parlamentari penali, care au stors de vlagă tot ce se putea din pământul românesc, noi, care am privit neputincioşi cum au distrus întreaga economie, nu suntem în urma celor din Uniunea Europeană? Indivizi ca acesta, cocoţaţi pe scaunul călduţ al Puterii, susţin că îşi doresc privilegii şi pensii speciale, bani albi pentru zilele negre ale bătrâneţii, sfidând astfel milioanele de pensionari care trăiesc din 300 sau 400 de lei pe lună, după o viaţă de muncă. De ce sunt ei speciali? Pentru că au avut cuţitul în mână şi, de 25 de ani, îşi tot împart între ei tortul Puterii, iar noi ne-am gârbovit sub povara birurilor care ne impozitează şi aerul pe care îl respirăm?
Politicienii noştri sunt speciali pentru că, după decembrie 1989, au declanşat o adevărată hemoragie financiară, care a făcut să dispară fabrici, uzine, cooperative, sisteme de irigaţii, întreprinderi etc. Suntem o ţară în care nu se mai produce mai nimic, dar toţi consumăm şi îngroşăm conturile firmelor străine, care au monopolizat economia românească. Politicienii noştri merită pensii speciale, pentru că au reuşit să distrugă ţara, de când au ajuns la Putere, mai mult decât a fost distrusă în timpul celor două războaie mondiale şi al cutremurului din 1977 la un loc. Nu este acesta un record? Nu pentru asta vor pensii speciale?

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii