Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De ce să mergi la vot / Manifest fără hoţie

De 30 de ani ni se pune aceeaşi placă: Nu sunt bani. Nu avem spitale moderne pentru că nu sunt bani. Nu avem autostrăzi pentru că nu sunt bani. Nu avem şcoli noi pentru că nu sunt bani.

România nu este şi nu a fost o ţară săracă. Este o ţară cu oameni săraci ţinuţi aşa de o caracatiţă de hoţie, corupţie şi nepotism care a căpuşat instituţiile statului la toate nivelurile.

 

Fără hoţie, construim spitale.

 

În fiecare an, Ministrul Sănătăţii are la dispoziţie peste 250 de milioane euro pentru investiţii, dar PSD nu a construit niciun spital de la zero în toate guvernările pe care le-a avut. În 2016 Guvernul Cioloş a deblocat proiectele spitalelor regionale din bani UE, dar acestea au fost abandonate de Guvernul PSD imediat ce a preluat guvernarea. De ce? Pentru că le era greu să fure.

 

Fără hoţie, terminăm autostrăzile.

 

În ultimii 30 de ani, guvernele României, multe conduse de PSD, nu au fost în stare să construiască o singură autostradă care să unească provinciile istorice, pentru că au preferat să lucreze cu firme căpuşă, în loc să apeleze la fondurile europene. În 2016 Guvernul Cioloş a adoptat Masterplanul de transport cu finanţare europeană, dar PSD nu a cerut banii de la UE. De ce? Pentru că le era greu să fure.

 

Fără hoţie, reparăm şcolile.

 

Din cinci în cinci ani, la alegeri, PSD promite că investeşte în şcoli, dar a furat banii şi în continuare peste 2000 de unităţi de învăţământ din România au toaleta în curte, iar copiii mor în accidente stupide. În 2016 Guvernul Cioloş a adus în România fonduri europene care au fost investite în programe de educaţie, dar acestea nu au fost continuate de PSD. De ce? Pentru că le era greu să fure.

De doi ani PSD atacă instituţiile care ar putea să se lupte cu hoţia generalizată din ultimii 30 ani, schimbă legislaţia astfel încât hoţiile lor să nu mai fie infracţiuni. Acum se luptă cu toată energia să oprească numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general european pentru că ştiu că le va fi şi mai greu să fure. Doar fără penali în funcţii publice putem opri hoţia.
Categorie articol: 

Comentarii