Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De ce merge România cu două nominalizări pentru Comisia Europeană

Dacian Cioloş şi Corina Creţu ar fi cele două nominalizări pentru funcţia de comisar european pe care Guvernul le-ar fi trimis la Bruxelles, au precizat surse oficiale pentru Mediafax. Nominalizările ar fi fost transmise la sfârşitul lunii iulie.
Preşedintele Traian Băsescu afirma, sâmbătă, într-o declaraţie de presă susţinută înainte de plecarea către Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului European, că, "spre surprinderea" sa, a aflat că România a transmis două nominalizări pentru funcţia de comisar european, fapt despre care ştie de la Bruxelles.
Traian Băsescu a fost întrebat despre a doua nominalizare făcută de Guvern pentru postul de comisar european, însă nu a precizat despre cine este vorba. "Eu ştiu că sunt două nominalizări, dar nu ştiu care", a răspuns şeful statului la întrebarea jurnaliştilor.
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că decizia preşedintelui CE Jean-Claude Juncker privind portofoliul pentru România în Comisia Europeană va fi anunţată săptămâna aceasta, iar imediat după anunţ se va trece la audierea persoanei nominalizate în Parlamentul României. Prim-ministrul a precizat, răspunzând unei întrebări, că cea de-a doua nominalizare pentru comisarul european din partea României este "categoric o femeie".
Victor Ponta a precizat că preşedintele CE i-a comunicat că decizia finală privind persoana şi portofoliul fiecărui comisar european îi va aparţine şi, totodată, că România este foarte puţin probabil să mai rămână cu portofoliul Agriculturii, pentru care fusese nominalizat de Guvern tot Dacian Cioloş.
şi Hotnews.ro relatează că europarlamentarul PSD Corina Creţu este cea de-a doua nominalizare făcută de premierul Victor Ponta pentru postul de comisar european în viitoarea Comisie Juncker. Corina Creţu este în prezent unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii