Mergi la conţinutul principal

De ce Germania acceptă mulți imigranți

Germania mizează pe integrarea a milioane de imigranţi pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă şi a menţine creşterea economică în următoarele decenii, a declarat ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel. Potrivit estimărilor experţilor germani, populaţia activă a Germaniei se va diminua cu şase milioane de oameni până în anul 2030, pe fondul ratei scăzute de natalităţii. Deficitul forţei de muncă riscă să genereze probleme pentru menţinerea ritmului economiei germane.
„Dacă reuşim să îi pregătim rapid pe cei care vin şi să îi integrăm pe piaţa muncii, vom putea rezolva una dintre cele mai mari probleme ale viitorului economic al Germaniei - deficitul de forţă de muncă", a declarat ministrul.
Guvernul Angela Merkel a adoptat o atitudine deschisă faţă de primirea imigranţilor din Orientul Mijlociu şi din Africa, iar, conform estimărilor, anul acesta în Germania ar urma să ajungă aproximativ 800.000 de extracomunitari. Sigmar Gabriel, care este şi vicecancelar, afirmă că Germania poate asimila circa 500.000 de imigranţi anual timp de mai mulţi ani. Politicienii altor state europene au criticat atitudinea flexibilă a Germaniei faţă de venirea clandestinilor.
Cu toate acestea, afluxul de imigranţi nu va fi atât de uşor de asimilat. Deşi unii imigranţi, în principal cei din Siria, au studii superioare, circa 20% sunt analfabeţi, a notat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere. În acest caz, imigranţii riscă să îngreuneze situaţia socială din Germania. Numărul beneficiarilor de indemnizaţii sociale ar putea creşte cu 460.000, a admis ministrul Muncii, Andrea Nahles.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro