Mergi la conţinutul principal

De ce costă 20 lei o injecţie la Spitalul Judeţean Brăila

• şefa SJU a explicat că noile preţuri pentru serviciile medicale la cerere sunt similare cu cele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate pentru pacienţii internaţi • clarificarea vine în urma valului de reacţii critice din partea brăilenilor pe reţelele de socializare

 

După ce noile preţuri ale serviciilor medicale acordate la cerere în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au stârnit reacţii dure printre brăileni, şefa unităţii sanitare explică ce criterii au stat la baza majorării costurilor. Conform precizărilor ei, noile preţuri pentru serviciile la cerere sunt similare celor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate pentru toţi pacienţii din Judeţean. “Bazele legale care au fost luate în calcul la majorarea preţurilor sunt Legea 95 şi legislaţia privind contractul-cadru cu Casa de Asigurări. Aici avem tarifele decontate de Casă pentru toate prestaţiile medicale şi pentru serviciile la cerere care nu se regăsesc în serviciile decontate de Casă s-au aplicat tarife similare. De exemplu, dacă ne referim la un serviciu decontat de Casă în valoare de 27,7 lei, am rotunjit la 28 lei pentru serviciile la cerere. Nu vorbim de diferenţe mari, ci este doar rotunjită suma acolo unde era cu virgulă. Toate au ţinut cont de decontarea de la Casa de Asigurări”, ne-a declarat Delia Râşnoveanu, managerul SJU Brăila.

De aici înţelegem că, dacă un pacient internat în spital urmează un tratament injectabil, unitatea sanitară primeşte de la Casa de Asigurări aproximativ 20 de lei pentru fiecare injecţie administrată. Tot 20 lei va trebui să plătească orice persoană care merge la Judeţean pentru a-i fi făcută o injecţie, la cerere.

Râşnoveanu a mai explicat că majorarea preţurilor pentru serviciile medicale la cerere va acoperi o parte din cheltuielile spitalului. “Dacă o injecţie costă 20 lei, nu înseamnă că seringa costă atât. Trebuie să ne gândim că în cabinetul unde se face injecţia există personal medical 24 ore din 24 care trebuie remunerat”, a adăugat şefa SJU.

Reamintim că, în luna decembrie 2018, Consiliul Judeţean Brăila a adoptat o hotărâre prin care au fost actualizate tarifele practicate atât de instituţia menţionată, cât şi de instituţiile din subordine, printre care se numără şi Spitalul Judeţean. Hotărârea a fost adoptată, deşi consilierii judeţeni liberali au votat “împotrivă”, iar consilierul judeţean din partea PND, Simona Drăghincescu, nu a participat la vot, deoarece a fost întrunit numărul de voturi necesar aprobării.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro