Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De băut ce era n-a sesizat că a lovit o maşină!

aflat la volanul unui Ford Focus, brăileanul Tudorel D., de 40 de ani, a intrat în coliziune cu un autoturism Opel, pe strada Comuna din Paris, însă nu şi-a dat seama pe moment de ce a făcut • a condus mai departe şi a oprit maşina în parcarea unui supermarket pe pe Rm. Sărat • la scurt timp, a fost identificat de poliţiştii care au constatat că era băut • procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru conducere sub influenţa alcoolului

 

Un şofer brăilean a ajuns în faţa instanţei, după ce a condus un autoturism sub influenţa alcoolului, ba chiar a produs o tamponare, de care nici măcar nu şi-a dat seama. Poliţiştii l-au identificat în scurt timp. Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, au definitivat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Tudorel D., pentru conducere sub influenţa alcoolului.

După cum se arată în rechizitoriu, la data de 9 decembrie 2017, în jurul orei 18.15, poliţiştii de la Poliţia Municipiului - Biroul Ordine Publică s-au deplasat pe strada I.C. Brătianu, unde a fost identificat un şofer care fusese implicat într-un accident rutier în urma căruia au rezultat doar pagube materiale. Tudorel D., de 40 de ani, conducătorul auto al unui autoturism Ford Focus, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

În faţa anchetatorilor, inculpatul a declarat că, în ziua respectivă, a mers la un cafe-bar din municipiu şi a consumat cantitatea de aproximativ un litru de bere alcoolizată. La ora 17.00, bărbatul a plecat de la barul situat pe Şoseaua Focşani şi a condus autoturismul Ford, însă pe strada Comuna din Paris, în apropiere de intersecţia cu str. Deva, a fost implicat într-un eveniment, alături de un alt şofer, care se afla la volanul unui Opel Astra.

Iniţial, şoferul “aghezmuit” nu a realizat producerea impactului dintre cele două autoturisme, astfel că şi-a continuat deplasarea până în parcarea unui supermarket pe pe Şoseaua Rm. Sărat. Ulterior, a luat însă legătura cu celălalt şofer implicat în tamponare şi a constatat avariile produse.

Evenimentul fusese sesizat de bărbatul care s-a trezit cu maşina lovită. Cu ocazia identificării celor doi conducători auto, aceştia au fost testaţi cu etilotestul, rezultând că unul dintre ei era băut. La momentul depistării, inculpatului Tudorel T. i s-a reţinut permisul de conducere şi i s-a eliberat o dovadă înlocuitoare fără valabilitate.

În cursul urmăririi penale, consemnează procurorii, inculpatul a avut o poziţie sinceră, recunoscând şi regretând comiterea faptei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii