Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De 1 Martie, întâlnire cu “Bădăranii” la Teatrul “Maria Filotti”

• ”Conversaţie după înmormântare” şi “Asta-i tinereţea noastră” se joacă vineri şi sâmbătă, la Sala Bujor Macrin

 

Vineri, 28 februarie, de la ora 18.00, la Teatrul “Maria Filotti” Sala Bujor Macrin se joacă piesa CONVERSAŢIE DUPĂ ÎNMORMÂNTARE de Yasmina Reza, regia Vlad Massaci.

Ce se întâmplă într-o familie “bine” , într-o Franţă,  sau altă ţară, la alegere, a zilelor noastre, în ziua înmormântării Tatălui, acel pilon şi exemplu- vom vedea pe parcurs cât de bun... pentru membrii şi apropiaţii familiei.

Cum cad măştile, cum se spun adevăruri crude, cum se fac şi se desfac alianţe, cum se sfârşeşte o seară a dezvăluirilor tulburătoare...

Suspans psihologic, şase partituri actoriceşti minunate şi o regie “camerală” de mare subtilitate şi profunzime. Criza Familiei?

 

Sâmbătă, 29 februarie, ora 18.00, la Sala Bujor Macrin-ASTA-I TINEREŢEA NOSTRĂ de Kenneth Lonergan, regia Radu Iacoban.

Prima producţie TMF a anului propune o echipă de spectacol extrem de interesantă. Radu Iacoban, după succesul cu Cântăreaţa cheală a lui Eugene Ionesco, revine şi semnează regia, cu scenografia lui Tudor Prodan şi muzica originală a Aidei Sosic. În cele trei roluri au fost distribuiţi Nicholas Caţianis, Blanca Doba, cei mai tineri actori ai Teatrului “Maria Filotti”, alături de Ciprian Chiricheş, invitat din Bucureşti, absolut toţi extrem de dedicaţi şi talentaţi.

O poveste fascinantă despre noptea maturizării, despre intrarea în viaţa reală şi renunţarea la teribilism.

 

Duminică, 1 Martie, de la ora 18.00, la Sala Mare-BĂDĂRANII de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău.

“BĂDĂRANII”, comedie clasică în trei acte, pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneţia, cu o istorie remarcabilă în teatru dar şi în cinematografie, text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfăţişate de Goldoni direct, aspru, fără convenţii stereotipe, fără improvizaţii cu alunecări în grotesc şi vulgaritate, în care măştile şi costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii. O capodoperă a dramaturgiei pusă în scenă la Teatrul “Maria Filotti” de reputatul regizor şi director al Teatrului Naţional Eugene Ionesco din Chişinău, Petru Vutcărău.

Un spectacol în care trei bărbaţi îşi chinuiesc nevestele cu toanele lor şi fac pe supăraţii doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soţiile lor fac tot cum le taie capul şi la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniţi mieluşei.

 

Luni, 2 martie, de la ora 19.00, la Sala Mare: FOLK DE COLECŢIE – Concert susţinut de Victor Socaciu, Vasile Şeicaru şi Ducu Bertzi.

 
Categorie articol: 

Comentarii