Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deţinut brăilean, câştigător la concursul "Mesajul meu împotriva tuberculozei"

Concursul "Mesajul meu împotriva tuberculozei" a fost lansat de Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, în perioada 25 martie şi 27 aprilie. Concursul de mesaje deschis tuturor pacienţilor cu tuberculoză, foştilor pacienţi sau membrii lor de familie din România, este organizat anual cu prilejul Zilei Mondiale a Tuberculozei cu scopul conştientizării importanţei acestei afecţiuni.
În cadrul proiectului finanţat de Fondul Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei prin Fundaţia Romanian Angel Appeal a fost sprijinită şi participarea la concurs a persoanelor private de libertate. Concursul a constat în scrierea unui mesaj despre modul în care tuberculoza schimbă viaţa personală, a familiei, a celor din jur care te resping, a suferinţei fizice şi psihice trăite, a modului de a lupta pentru a preveni apariţia de noi victime.
Au fost înscrise în total un număr de 13 mesaje aparţinând persoanelor private de libertate din care 4 aparţineau persoanelor private de libertate de la Penitenciarul Brăila. "Locul I în valoare de 500 Euro a fost obţinut de persoana privată de libertate Barbu Valeriu care se află în executarea unei pedepse privative de libertate la Penitenciarul Brăila", a precizat scms. Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.
În perioada 03 -10 mai, comisia de evaluare, formată din profesionişti în domeniul sociologiei şi experţi în domeniul controlului tuberculozei, au analizat şi selectat mesajele pe baza relevanţei pentru tema concursului, a noutăţii şi creativităţii, precum şi a posibilităţii de punere în practică a unor noi mecanisme eficiente de luptă împotriva tuberculozei şi pentru sprijinirea celor afectaţi de epidemie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii