Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Datoriile lui Boboc, pe scenă

• asta a declarat, ieri, primarul Marian Dragomir, candidatul PSD Brăila la încă un mandat în fruntea Primăriei Municipiului, în legătură cu anunţul liberalului Cătălin Boboc privind disponibilitatea sa de a se întâlni cu toţi cei care îl acuză că are datorii • Dragomir a declarat, că dacă Boboc se hotărăşte să organizeze respectiva întâlnire, vorbeşte serios că îi va pune la dispoziţie scena de pe Faleză • desigur, acesta nu a uitat ironiile, privind faptul că zona Esplanadei va fi una satisfăcătoare pentru numărul mare al posibililor interesaţi de eveniment • contracandidatul lui Boboc la şefia CJ Brăila, Francisk Chiriac, şi-a manifestat,  de asemenea, speranţa că brăilenii nu vor lăsa banii judeţului pe mâna oricui • PNL-istul Cătălin Boboc a răspuns cât se poate de răspicat, tot în cadrul unei conferinţe de presă, că în momentul de faţă nu ar mai avea datorii către nimeni şi că e vorba doar de atacuri mişeleşti ale social-democraţilor

 

Atmosfera campaniei electorale pentru Alegerile Locale din 27 septembrie începe să se animeze la Brăila, cel puţin între candidaţii PSD şi cei ai PNL, unde pare că s-a scos “artileria grea”. După ce candidatul liberalilor la preşedinţia Consiliului Judeţean Brăila, Cătălin Boboc, a vorbit într-o conferinţă de presă recentă despre faptul că este dispus să se întâlnească oricând cu cei care îl acuză că ar avea datorii, ieri, liderii social-democraţi au profitat de moment şi au venit cu o “ofertă” pentru PNL-ist. Mai exact, primarul Marian Dragomir (candidat PSD pentru încă un mandat), preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac (de asemenea, candidat PSD pentru încă un mandat) şi senatorul Ion Rotaru, şeful social-democraţilor brăileni, au susţinut o conferinţă de presă în foişorul din Grădina Mare, ocazie cu care au dezbătut şi acest subiect, printre altele. Pe scurt, cei trei au criticat Guvernul Ludovic Orban şi s-au plâns că la cea mai recentă rectificare bugetară Brăila a cam fost ignorată, iar banii de la Centru către comune şi oraşe s-au împărţit pe criterii politice, cu plus pentru primarii PNL, în detrimentrul celor PSD. Plecând de la ideea că liberalii ar fi “aşi la împrumuturi”, Dragomir a amintit despre datoriile lui Boboc şi a susţinut că este dispus să îi pună la dispoziţie scena de pe Faleză, dacă se va ţine de cuvânt şi va organiza acea întâlnire cu cei care îl acuză că este “ţepar”. 

“Problema este că nu mai dau banii înapoi. Apropo, când este întâlnirea (n.r. - lui Cătălin Boboc) cu toţi creditorii? Nu de alta, dar avem câţiva interesaţi să participe. Ne păstrăm surpriza şi confidenţialitatea participanţilor. Dar evenimentul trebuie să aibă loc într-un spaţiu deschis, ca să poată participa în număr cât mai mare. Le oferim scena de la Faleză. Stadionul e neîncăpător. La scenă vin pe rând”, a declarat Dragomir.

Întrebaţi dacă au idee despre valoarea sumelor pe care le-ar datora Boboc, social-democraţii au preferat să nu răspundă, făcând doar afirmaţia că ştiu sigur că este vorba despre “multe persoane”. Totodată, cei trei au dorit să sublinieze că niciunul dintre ei nu se regăseşte printre aceia care au de recuperat bani de la liberal. Cu toate acestea, Dragomir a dat de înţeles că ştie câteva astfel de persoane, doar că nu a dorit să le divulge identitatea în acest moment.

“Interpretaţi zâmbetul meu ca răspuns la această întrebare. Nu pot să vă răspund în campanie electorală, dar vă spun după, efectiv, cu exemple concrete”, a mai precizat Dragomir.

Acesta chiar a insistat să puncteze că nu a fost ironic atunci când a vorbit despre punerea la dispoziţie a scenei pentru evenimentul dorit de liberal.

“Eu am o singură temere, dar pe cuvântul meu că îi dau scena: să nu dispară! Chiar i-o dau, pe cuvânt! La scenă mă refeream (n.r. - privind dispariţia). Nu la el. În mod normal, în faţa scenei încap 40.000, dar acum cu distanţare, mai puţin. Dar încap pentru acest eveniment. Se încadrează. O să punem şi pe scări, dacă este nevoie. Dar până la Moara Violatos o să îl prindă. Ce o să păţească la Moara Violatos nu pot să vă spun. Acolo o să se împiedice şi o să cadă”, a continuat acesta cu declaraţiile ironice.

 

Chiriac se teme ca banii judeţului să ajungă pe mâna lui Boboc

În contextul discuţiilor despre posibilele datorii ale candidatului PNL la CJ Brăila către diverşi creditori, s-a vorbit şi despre procese ale acestuia din trecut, iar Dragomir nu s-a ferit să amintească faptul că, nu de puţine ori, au ajuns la Primăria Municipiului solicitări de poprire pe numele lui Boboc.

“În aceşti patru ani am primit la Primărie mai multe solicitări de poprire pe veniturile domnului Boboc, de la executări judecătoreşti. Nu avea venituri, tocmai de aceea. Trimiteau peste tot. Oamenii îl căutau. Erau disperaţi. Doreau să îşi recupereze banii. Da, au fost mai multe”, a declarat Dragomir.

Întrebat dacă l-a înştiinţat la vremea respectivă pe Boboc sau dacă a avut discuţii cu acesta în legătură cu subiectul datoriilor PSD-istul a replicat: “Doamne Fereşte! Nu l-am informat! Am dat viză la contabilitate pentru a se urmări procedura. Şi de la bănci veneau foarte multe. Credite neplătite. Avem documente. Nu e niciun fel de glumă aici”.

La rândul său, principalul contracandidat al lui Cătălin Boboc la funcţia de preşedinte al CJ Brăila, actualul şef al Consiliului, Francisk Chiriac, şi-a manifestat temerea privind faptul că banii judeţului ar putea ajunge pe mâna liberalului. Acesta şi-a exprimat speranţa că brăilenii nu vor permite un asemenea scenariu în momentul votului.

“Sperăm ca brăilenii să nu se bazeze pe un astfel de om să gestioneze bugetul unui judeţ. Doamne Fereşte! Un om care nu poate să îşi gestioneze propriile afaceri. Are o groază de executori, are o groază de lucruri de plătit pentru anumiţi oameni. Credeţi dumneavoastră că poate gestiona bugetul unui judeţ?! Vreţi să dispară şi bugetul?! Să lăsăm brăilenii să plătească după dânsul? Ferească Dumnezeu! Nu o să aibă toţi banii pe mână, dar o să îi aibă în pixul lui. Şi atunci, s-ar putea să fure şi pixul şi banii şi să se ducă. Să-l căutăm. Nu cred că este normal ca brăilenii să plătească de pe urma unui om, creditele pe care o să le facă. Sub nicio formă”, a conchis Chiriac.  

 

Cătălin Boboc a afirmat că nu are niciun fel de datorii în momentul de faţă

Reamintim că, pe 8 septembrie, Cătălin Boboc a susţinut o conferinţa de presă, alături de colegii de partid, dar şi de un invitat special, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache. Cu acea ocazie, Boboc a primit întrebări din partea jurnaliştilor brăileni privitoare la o serie de acuzaţii cum că ar avea de plătit mai multe datorii sau chiar că a tras “ţepe”. Răspunsul acestuia a fost că în momentul de faţă nu ar avea absolut nicio datorie faţă de nimeni şi că toate zvonurile sunt lansate de PSD-işti.

În primul rând, răspunsul este clar: NU (n.r. - despre datorii)! Pentru că văd şi eu. Dar tuturor postacilor PSD, în primul rând, care fac asta, vreau să le fac următoarea invitaţie. Haideţi să stabilim o oră şi o zi, de faţă cu presa, toţi aceştia care mă numesc în felul ăsta de ceva timp - pentru că de ani de zile, din urmă vine acest lucru aruncat în spaţiul public -, deci îi invit să meargă cu mine la o dată, la o oră, într-o locaţie pe care o stabilim cu dumneavoastră, cu cine vreţi, şi discutăm concret despre lucrurile astea. Cu presa de faţă”, a declarat Boboc la vremea respectivă, fără ca ulterior să pună în vreun fel în practică anunţul legat de această întâlnire.
Categorie articol: 

Comentarii