Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dasaev vrea să plece acasă. Judecătorii nu sunt de acord

• Tribunalul Brăila a prelungit măsura arestului preventiv faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu încă o lună de zile • el va sta în spatele gratiilor până la jumătatea lunii martie

 

Inculpatul Dasaev adună lunile de arest. În urmă cu două zile, judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestării preventive luată faţă de Husein Daniel Gabriel, cu o durată de 30 de zile. Măsura va fi pusă în aplicare începând cu data de 15 februarie şi până la data de 16 martie inclusiv. Dasaev a insistat să fie lăsat lăsat să plece acasă, însă nu a avut parte de reuşită. Instanţa a respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu. Inculpatul are dreptul de a formula contestaţie în termen de 48 de ore.

Reamintim că Dasaev a ajuns în spatele gratiilor după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat doi sportivi ai Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei “The Music Pub” de lângă patinoar. Conflictul a fost unul spontan, din motive care nu sunt încă foarte clare. Cei doi baschetbalişti au ajuns la spital şi au intrat direct în sala de operaţie. Dasaev s-a prezentat singur la instanţă, pe 17 septembrie, deoarece, susţinea el, a aflat din presă de acuzaţiile care i se aduceau şi a venit să afle mai multe detalii despre acest lucru. La intrarea în instanţă, a pledat nevinovat în faţa jurnaliştilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, care au efectuat ancheta în acest caz, au stabilit totuşi că Dasaev ar fi vinovat, faţă de acesta fiind dispusă arestarea preventivă.
Categorie articol: 

Comentarii