Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dasaev, trimis în judecată alături de alți opt inculpaţi în dosarul înjunghierii celor doi baschetbalişti americani

* procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în faţa instanţei a inculpatului Husein Daniel Gabriel pentru infracţiunile de tentativă de omor, port ilegal de armă albă şi tulburarea ordinii şi liniştii publice * alţi 4 inculpaţi sunt acuzaţi tot de tulburarea ordinii publice, 3 paznici din club de mărturie mincinoasă şi un bărbat din Focşani pentru favorizarea făptuitorului

 

 

 

Atacatorul de la Terasa „Music Pub” a fost trimis în judecată de procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Nu este singurul din lista acuzaţilor, fiind vorba în total despre 9 inculpaţi. Husein Daniel Gabriel, zis Dasaev, va fi judecat pentru infracţiunile de tentativă de omor, port ilegal de armă albă şi tulburarea oridinii şi liniştii publice. Alţi 4 inculpaţi sunt acuzaţi de tulburarea ordinii publice, 3 paznici din club de mărturie mincinoasă şi un bărbat din Focşani pentru favorizarea infractorului. Dosarul a fost trimis Tribunalului Brăila pentru soluţionare.

Inculpatul Dasaev se află în stare de arest preventiv. Deşi a formulat cerere pentru înlocuirea măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, acesta nu a obţinut câştig de cauză în instanţă.

Reamintim că Dasaev a ajuns în spatele gratiilor, după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat doi sportivi ai Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei “The Music Pub” de lângă patinoar. Conflictul a fost unul spontan. Cei doi baschetbalişti au ajuns la spital şi au intrat direct în sala de operaţie. Dasaev a fost arestat pentru tentativă de omor. Încă de la început, acesta a fost principalul suspect. În urma anchetei, a rezultat faptul că o singură persoană i-ar fi înjunghiat pe sportivi, faţă de Dasaev fiind emisă ordonanţă de reţinere după atacul violent. Inculpatul şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia.

În acelaşi dosar mai sunt cercetate alte două persoane, care au fost şi reţinute pe ordonanţă pentru 24 de ore, însă faţă de care nu s-a dispus măsura arestării. Agentul firmei de pază cu care localul avea contract, Nicuşor F., de 44 de ani, este acuzat de mărturie mincinoasă. Procurorii au stabilit că angajatul firmei „Şorecar” ar fi ascuns anumite informaţii esenţiale, cu privire la atacul din club, ceea ce a dus la îngreunarea anchetei. În luna decembrie, procurorul a dispus reţinerea şi apoi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile şi faţă de Vasile Tătaru, un focşănean care l-a găzduit pe Dasaev după ce acesta i-a înjunghiat pe baschetbaliştii americani. În lista acuzaţilor au mai intrat ulterior şi alte persoane.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii