Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dasaev rămâne la arest

ieri, judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului preventiv faţă de Husein Daniel Gabriel, inculpatul acuzat de tentativa de omor din “Music Pub” • instanţa a respins cererea acestuia privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu

 

Acuzat de infracţiunea de tentativă de omor asupra celor doi baschetbalişti americani, inculpatul Husein Daniel Gabriel, zis “Dasaev”, nu a reuşit să scape de arest. Ieri, judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului preventiv faţă de cel în cauză. “În şedinţa din data de 12.12.2018, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus prelungirea arestării preventive a inculpatului, cu o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 17.12.2018 până la data de 15.01.2019 inclusiv. Respinge ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, este decizia judecătorilor comunicată de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila.

Reamintim că Dasaev a ajuns în spatele gratiilor după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat doi sportivi ai Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei “The Music Pub” de lângă patinoar. Conflictul a fost unul spontan, din motive care nu sunt încă foarte clare. Cei doi baschetbalişti au ajuns la spital şi au intrat direct în sala de operaţie. Dasaev s-a prezentat singur la instanţă, pe 17 septembrie, deoarece, susţinea el, a aflat din presă de acuzaţiile care i se aduceau şi a venit să afle mai multe detalii despre acest lucru. La intrarea în instanţă, a pledat nevinovat în faţa jurnaliştilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, care au efectuat ancheta în acest caz, au stabilit totuşi că Dasaev ar fi vinovat. Faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă.

La două săptămâni de la atacul sângeros din Music Pub o a doua persoană a fost reţinută în dosar, fiind vorba despre agentul firmei de pază cu care localul avea contract, acuzat de mărturie mincinoasă. Nicuşor F., în vârstă de 44 ani, angajat al firmei “Şorecar” a fost reţinut pe ordonanţă, pentru 24 de ore, însă procurorul nu a cerut arestarea preventivă a acestuia, el fiind pus sub control judiciar. Procurorii au stabilit că angajatul ar fi ascuns anumite informaţii esenţiale, cu privire la atacul din club, ceea ce a dus la îngreunarea anchetei.

La începutul acestei luni, un alt bărbat a fost reţinut de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. S-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Vasile Tătaru, un focşănean care l-a găzduit pe Dasaev după ce acesta i-a înjunghiat pe baschetbaliştii americani.
Categorie articol: 

Comentarii