Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daruri de nunta de 2,2 miliarde pentru seful Politiei

Anul trecut a fost unul extrem de agitat, din punct de vedere financiar, pentru seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila, comisarul Catalin Chivu. Acesta a reusit sa-si achite datorii mai vechi la banci, dar nu a stat prea mult pe ginduri si a facut altele noi, de data aceasta mult mai mari. A vindut si un teren, dar a cumparat altul, pe care ulterior l-a si ipotecat, pentru un credit. Tot anul trecut s-a si casatorit, fapt care i-a influentat in mod pozitiv si cea mai recenta declaratie de avere, familia Chivu primind la nunta daruri in valoare de peste 200.000 lei. Are si bani pusi deoparte pentru zile negre si, cu toate acestea, nu are o casa sau un apartament proprietate personala, iar conform declaratiei are un singur autoturism, o "Dacia Nova", fabricata in 2002 si cumparata printr-un credit BRD.
Daca la mijlocul anului trecut nu avea datorii foarte mari la banci, avind doua credite in valoare totala de aproximativ 45.000 lei, situatia s-a schimbat pina la sfirsitul anului, datoriile fiind de aproape 10 ori mai mari. Conform declaratiei de avere completata in luna iunie, comisarul Catalin Chivu avea contractat in 2002 un credit la BRD, scadent in 2007, in valoare de 10.000 lei, si un altul contractat in 2005, la Banca Comerciala Danubius, scandent in 2015, in valoare de 10.000 euro. Ulterior, seful Politiei si-a achitat, inainte de termen, cele doua credite, dar a contractat in schimb altele, pe sume mai substantiale si pe perioade mai indelungate. Astfel, conform declaratiei de avere completata la sfirsitul lunii decembrie 2006, seful Politiei brailene a contractat, anul trecut, doua credite la BRD, ambele scadente in 2031, unul in valoare de 60.000 euro, iar celalalt in valoare de 35.000 euro pentru care, insa, a ipotecat un teren. Este vorba despre un teren intravilan de 882,05 mp, cu o valoare de impozitare de 70 lei, pe care l-a achizitionat tot anul trecut. In luna aprilie si-a mai adaugat la avere alti 55.000 lei, proveniti din vinzarea unui alt teren.

Bani din jocuri de noroc si daruri de la nunta

O alta schimbare semnificativa in declaratia sa de avere se datoreaza casatoriei sale, ce a avut loc la mijlocul lunii iunie si in urma careia a primit daruri in valoare de 220.000 lei. La acea data comisarul Catalin Chivu isi unea destinele cu Catalina Cleopatra Mihalache, procuror la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galati, nasi fiindu-le Elena si Aurelian Leonard Gligore - cu care Chivu este prieten din copilarie - actionari la "Paco" si LMS. La petrecerea organizata in statiunea Lacu-Sarat au fost prezente peste 400 de persoane, politisti, procurori, judecatori, parlamentari si oameni de afaceri.
Alti 4.000 lei si i-a adaugt la avere dupa ce a cistigat la "Loto 6/49", bilet care i-a creat, de altfel, si numeroase probleme. Scandalul vestitului bilet a izbucnit in luna ianuarie, cind numele sefului Politiei brailene si cel al sefului de atunci al Serviciului Investigatii Criminale a fost asociat cu Titi Sgircitu, cercetat penal pentru mai multe infractiuni. Pe spatele respectivului bilet figurau semnaturile a cinci persoane, printre care si cele trei mai sus mentionate. Dupa luni intregi de investigatii, cercetarile procurorilor au stabilit ca biletul ar fi fost unealta pe care a folosit-o fostul adjunct al sefului IPJ Braila, cms. sef (r) Antonel Colceag, in incercarea de a-l discredita pe actualul "Nr. 1" al Politiei.

Seful Politiei conduce masina sotiei si sta si in casa ei

La capitolul active financiare (conturi si depozite bancare, fonduri de investitii, forme echivalente de economisire si investire), in declaratia sa de avere comisarul Chivu a completat suma de 50.000 euro. Desi a cistigat o gramada de bani anul trecut si are si economii, seful Politiei brailene declara ca nu si-a cumparat nici o alta masina si nu si-a ridicat nici o casa, la ora actuala locuind in apartamentul sotiei si conducindu-i chiar si masina. "Singura masina pe care o am este acea “Dacia Nova” de pe declaratia de avere. Autoturismul “Mercedes” pe care il mai conduc este al sotiei si este cumparat de ea, pe numele mamei sale. Nu am nevoie de o alta masina, in conditiile in care eu nici casa nu am. Am un teren pe care am de gind sa ridic o casa, acesta fiind si motivul pentru care am contractat si acele credite", ne-a precizat comisarul Catalin Chivu, seful IPJ Braila.
Important de mentionat este si faptul ca, pe tot parcursul anului 2006, comisarul Chivu a cistigat, din salariul de politist, cu tot cu prime, sporuri si al 13-lea salariu, 73.607 lei. Salariul sau lunar brut a fost de 3.279 lei care, dupa adaugarea sporurilor, a ajuns la 6.723 lei. Dupa scaderea tuturor retinerilor, i-a rezultat un salariu net de 5.142 lei. La veniturile familiei s-au adaugat si cei 57.000 lei cistigati de sotia sa, din salariul de procuror.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii