Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daos Brăila a cucerit 15 medalii la ADCC Romanian Open Championship

• sportivii brăileni au urcat de şase ori pe prima treaptă a podiumului de premiere • printre medaliaţii cu aur s-a regăsit Cornel Muşat, multiplu campion mondial şi european de karate tradiţional

 

Sportivii de la Clubul Daos din Brăila, pregătiţi de antrenorul Cernat Daniel au participat la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti, la ADCC Romanian Open Championship 2018, cel mai puternic turneu de grapling din Romania. Competiţia a fost deschisă oricărui practicant de arte marţiale sau sporturi de contact, indiferent de naţionalitate, astfel că la start s-au aliniat sportivi din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina şi Olanda. Clubul brăilean a fost prezent la competiţia de la Bucureşti cu un număr de 12 sportivi şi a obţinut 15 medalii: 6 de aur, 6 de argint şi 3 de bronz.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Iulian Gavrilă la grupa sportivilor de 12 ani, categoria 50 kg, Gheorghe Negru la 60 kg, masters, Daniel Liţă la 100 kg, open, Cosmin Dorin Ion la 91 kg, Cornel Muşat la 91 kg, masters şi Costin Gheţu la plus 18 ani, categoria de greutate 60 kg. În posesia medaliei de argint au intrat Alexia Gheţu la 12 ani, categoria 45 kg, Andrei Micu la 16 ani, categoria 85 kg, Andrei Grosu la 18 ani, categoria 70 kg, Gheorghiu Călin la plus 18 ani, categoria 76 kg, Emilia Artemie la plus 18 ani, categoria 55 kg şi Daniel Liţă la open.

Cele trei medalii de bronz au fost adjudecate de de Fabian Corbu la grupa de vârstă 11 ani, categoria 55 kg, Gheorghe Negru la open, masters şi Cornel Muşat la open, masters.

“Mă bucur că am putut fi prezenţi la acest turneu, la care au participat în jur de 300 de sportivi de top practicanţi de kempo, lupte libere, judo, sambo, arte martiale mixte din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina şi Olanda. A fost un turneu cu un nivel tehnic ridicat, unde s-au întâlnit cam toate stilurile de arte marţiale, ce studiază partea de grapling. Mă declar mulţumit de rezultatele obţinute şi ţin să felicit sportivii pentru munca depusă, atât la antrenamente, cât şi pe suprafaţa de luptă. Au fost lupte grele, adversari experimentaţi şi, zic eu, sportivii brăileni au reuşit să se facă remarcaţi prin nivelul tehnic şi rezultatele obţinute. În acelaşi timp vreau să remarc faptul că acest sport este practicat atât de cei mici, cât şi de sportivii trecuţi de 35 de ani, atât la nivel de hobby, cât şi competiţional, unde categoria open le dă şansa să îşi continue viaţa sportivă. Vreau aici să îi menţionez pe Gheorghe Negru sportiv în vârstă de 45 de ani, Ion Dorin Cosmin 35 ani şi, nu în ultimul rând, pe Cornel Musat care la 45 ani nu mai are nevoie de nicio prezentare ca sportiv. Muşat a acceptat o nouă provocare, într-un stil total opus celui practicat de el până acum şi, după aproape 3 ani de antrenament, urcă pe prima treaptă a podiumului de premiere”, a declarat antrenorul Daniel Cernat.
Categorie articol: 

Comentarii