Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daniela Buruiana, primul loc in "Topul chiulangiilor" in Parlament

Deputatul PRM de Braila Daniela Buruiana Aprodu a iesit si de aceasta data serios "sifonata" intr-un studiu al Institutului de Politici Publice (IPP) Bucuresti care a monitorizat activitatea parlamentarilor in sesiunea februarie - iunie 2008. Dat publicitatii zilele trecute, raportul demonstreaza, daca mai era cazul, ca parlamentarul PRM numai de interesul alegatorilor braileni nu a avut timp in sesiunea abia incheiata. In fapt, ea este pe primul loc in rindul parlamentarilor cu cea mai scazuta prezenta la sedintele de vot ale Parlamentului. Concret, Buruiana NU A VENIT LA NICI O SEDINTA in sesiunea parlamentara abia incheiata. Din monitorizarea IPP reiese ca ultimul vot inregistrat electronic la Camera Deputatilor acordat de Buruiana este din noiembrie 2006. Revoltator este faptul ca nici in monitorizarile anterioare ale IPP, deputatul de Braila nu a excelat in ceea ce priveste activitatea in Parlament fie ca a fost vorba de cel european ori cel de la Bucuresti. Daca pentru sesiunile din 2007 avea o motivatie legata de statutul de europarlamentar, nefiind obligata sa participe la sedintele de vot in Parlamentul roman, dupa alegerile speciale din 2007 ea a pierdut acest statut, ceea ce o obliga, in sesiunea februarie - iunie 2008, sa fie prezenta in plen.
Contactata de presa centrala, Daniela Buruiana a admis ca activitatea sa a fost mult mai slaba in sesiunea de primavara, intrucit dupa plecarea din PRM s-a confruntat cu un nou statut: acela de parlamentar independent. "Doi ani am fost in Parlamentul European, dupa care mi-am dat demisia din PRM si am fost independenta. Recunosc ca activitatea mea a fost mult mai slaba. M-am confruntat cu un nou statut al meu si nu m-am descurcat foarte bine. Am lasat in urma niste proiecte pe care le aveam de facut si nu le-am mai putut face, le-am abandonat fara sa doresc lucrul asta in mod deosebit", a comentat Buruiana. Ea a adaugat insa ca a fost prezenta la sedintele Parlamentului si a sustinut ca nu a incasat banii pentru cele de la care a absentat. In plus, a mai subliniat ca isi asuma raspunderea pentru restantele din sesiunea februarie - iunie si a punctat ca este bine ca parlamentarilor li se atrage atentia ca nu si-au facut treaba pentru care sint platiti.
De mentionat este ca urmatoarele locuri in topul absenteismului in Parlament sint ocupate de Ioan Turc (PNL) - 2%, Miron Mitrea (PSD) - 4%, Bogdan Pascu (PC) - 6%, Titu Gheorghiof (PNL) - 8% si Liviu Almasan (PDL) - 9%. La polul opus se situeaza Adrian Sirojea Mihai (PNL) - 98% prezenta la sedintele de vot, Iuliu Ioan Furo (PRM) - 98%, Corneliu Momanu (PDL) - 97% si Gheorghe Gabor (PNL) - 97%.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii