Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daniela Buruiana, pe lista neagra a Coalitiei pentru un Parlament Curat

Deputatul PRM de Braila Daniela Buruiana figureaza, alaturi de alti 10 politicieni, pe lista candidatilor la alegerile europene care nu corespund criteriilor de eligibilitate propuse de Coalitia Pentru un Parlament Curat (CPC).
Alaturi de Buruiana, pe lista CPC se mai afla, printre altii, presedintele PNG Gigi Becali, deputatii PSD Adrian Severin si Ioan Mircea Pascu, dar si fostul ministru Daniel Daianu.
Reprezentantii CPC au facut publica aceasta lista, ieri, intr-o conferinta de presa.
In total, pe lista Coalitiei figureaza 11 persoane: Petru Filip (PD), Marian Zlotea (PD), Daniel Daianu (PNL), Cristian Anghel (PNL), Daniela Buruiana - Aprodu (PRM), Cristian Stanescu (PRM), Nicolae Patru (PRM), Adrian Severin (PSD), Ioan Mircea Pascu (PSD), Rozalia-Ibolya Biro (UDMR), George Becali (PNG-CD).
Cei mentionati sint considerati "candidatii plasati pe locuri eligibile de catre partide, dar care nu au trecut de filtrul celor sapte criterii de integritate agreate de Coalitie cu majoritatea partidelor politice".
Conform CPC, au fost monitorizati doar candidatii partidelor parlamentare si a celor indicate de sondaje ca avind sanse sa depaseasca pragul electoral.
Rezultatele monitorizarii au fost trimise partidelor pentru a le oferi posibilitatea verificarii si eventual retragerii acestor candidati.
De asemenea, candidatii au avut la dispozitie o perioada de gratie in timpul careia au putut contesta rezultatele monitorizarii fara ca numele lor sa fie dat publicitatii, precizeaza CPC.
Categorie articol: 

Comentarii